НачалоДруги крипто новиниПритежателите на биткойни заключиха $537 милиона печалби

Притежателите на биткойни заключиха $537 милиона печалби

-

Притежателите на биткойни заключиха $537 милиона печалби, 2-ро най-високо ниво през 2023 г.

Данните във веригата показват, че инвеститорите в биткойн са заключили печалби в размер на 537 милиона долара след последното покачване на цената на актива.

Реализираната печалба, коригирана спрямо субекта на биткойн, скочи наскоро

Според данни от фирмата за анализи във веригата Glassnode, BTC инвеститорите току-що са участвали във второто по големина събитие за теглене на печалба за годината. Съответният индикатор тук е „коригирана спрямо предприятието реализирана печалба“, която измерва общия размер на печалбите (в щатски долари), които инвеститорите в биткойн реализират в момента.

Този показател работи, като проверява историята във веригата на всяка продадена монета, за да види цената, на която последно е била преместена/прехвърлена в мрежата. Ако тази предишна продажна цена за някоя конкретна монета е била по-ниска от текущата спот цена, тогава тази конкретна монета сега се продава с печалба.

Индикаторът за реализирана печалба естествено сумира печалбите, които продажбите на такива монети заключват в цялата мрежа. Противоположният показател, „реализираната загуба“, улавя загубите, събрани на пазара.

Причината, поради която официалното име на индикатора е „коригирано спрямо обект“, е фактът, че той проследява само продажбите/транзакциите, извършени между две различни организации, а не между два различни индивидуални портфейла. „Субект“ тук е единичен адрес или колекция от адреси, които Glassnode е определил, че принадлежат на един и същ инвеститор.

Тъй като прехвърлянията между адресите на един и същи притежател (транзакциите вътре в субекта) не са от значение за индикатора за реализирана печалба, има смисъл да бъдат изрязани от данните.

Вижте още  Обемът на транзакциите в Ethereum е колкото на Visa

Стойността на показателя изглежда е доста висока през последните дни

Реализираната печалба, коригирана спрямо субекта на биткойн, отбеляза голям скок след скока в цената на актива през последния ден.

При този ръст притежателите на криптовалута са събрали 537 милиона долара печалби. Това е значителна стойност и е второто най-високо ниво, което индикаторът е достигнал не само през 2023 г., но и през цялата изминала година.

Единственото друго събитие за теглене на печалби през този период, при което инвеститорите бяха заключили по-високи печалби, беше през април, когато BTC отбеляза рали над границата от $30 000. Тогава инвеститорите са реализирали 700 милиона долара печалба.

И двете печалби на печалба бледнеят в сравнение с пиковете, наблюдавани по време на възхода през 2021 г.

Рекордът на реализираната печалба за всички времена, отбелязан по време на последното нарастване на биткойн, беше измерен около 4,98 милиарда долара, с колосалните 4,44 милиарда долара повече от текущия скок.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама