НачалоНовини за криптовалутиТърговци шортват TUSD след несъстоятелност на Prime Trust

Търговци шортват TUSD след несъстоятелност на Prime Trust

-

Търговци се опитват да скъсят позициите с TUSD след несъстоятелност на Prime Trust

Търговците се опитват да съкратят позициите си със стейбълкойна TUSD на фона на докладите за връзката на емитента на стейбълкойн с крипто попечителя Prime Trust.

Емитентът на TrueUSD заяви, че няма експозиция към Prime Trust, след като обяви по-рано през месеца, че е спрял монетните дворове и обратното изкупуване чрез крипто попечителя.

Търговците хеджират своите залози

Търговците започват да залагат, че стейбълкойнът TUSD може да отмени фиксирането, поставяйки пазарите в криза. Един търговец отвори многомилионна къса позиция за TUSD stablecoin, след като емитентът му спря монетните дворове и обратното изкупуване чрез Prime Trust.

Потребител на Ethereum депозира 7,5 милиона USDC като обезпечение на платформата за кредитиране Aave v2. Според наличните данни във веригата те след това са използвали това обезпечение, за да заемат 4 милиона TUSD и веднага са ги продали за USDC.

Вземането на заем и след това незабавната продажба е често срещана тактика, използвана от търговци, които искат да заемат къса позиция за конкретен актив.

На Aave v2 търговците плащат до 50% APY за къси TUSD, докато TUSD Curve Pool също показва подобна тенденция, като неговите валутни резерви достигат 61%. Потребителят на Twitter Etheraltog също отбеляза, че потребителите, които се опитват да осребрят TUSD, го пренасочват в портфейлите си.

TrueUSD се опитва да изчисти въздуха

Търговците бързат да съкратят стейбълкойна TUSD, след като стана ясно, че отделът за финансови институции на Невада е наредил на попечителя на криптовалута Prime Trust да спре всички операции. Отделът за финансови институции на Невада заяви, че бизнесът на попечителя е намалял до „критично недостатъчно ниво“ и е в несигурна и нестабилна позиция за извършване на бизнес.

Вижте още  Може ли BTC да надхвърли $100 000 в предстоящия бичи мач?

Освен това оттеглянето на офертата на BitGo за закупуване на Prime Trust добави допълнителен натиск върху попечителя.

Представители на TUSD заявиха, че стейбълкойнът не е повлиян от ситуацията, развиваща се в Prime Trust, и че не е имал експозиция към изпадналия в затруднение попечител. Те добавиха, че TUSD поддържа множество USD релси за целите на сечене и обратно изкупуване.

Prime Trust се стреми да събере милиони за спешно финансиране и преговаря с редица потенциални финансисти.

Ръководителите на попечителя вярваха, че финансирането до 25 милиона долара ще бъде достатъчно за стабилизиране на баланса. Беше обявена сделка с BitGo за неразкрита сума, но по-късно беше отменена.

Волатилността достига и TUSD

TUSD обикновено е много стабилен актив. Въпреки това, последните развития показаха, че активът е изправен пред значителна волатилност, като цената му пада от $0,995 до $1,003.

Волатилността също оказа значително влияние върху пазарите на заеми за TUSD stablecoin, особено на Aave v2. Aave v2 е най-голямото средство за кредитиране във веригата за TUSD. Според данни от Parsec, променливият лихвен процент за TUSD е бил над 30%, въпреки че е бил по-висок в един момент през деня.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама