НачалоДруги крипто новиниТрадиционни финанси по време на криза

Традиционни финанси по време на криза

-

Традиционни финанси по време на криза: Тихият възход на минимализма

През последните години финансовият пазар беше сериозно засегнат от агресивното повишаване на лихвените проценти в Съединените щати. На фона на бързото повишаване на лихвените проценти този март много банки се сринаха за една нощ, включително Silicon Valley Bank и First Republic Bank. Традиционният финансов сектор, който изглежда стабилно се развива, страда от множество проблеми с течение на времето, но междувременно минимализмът е в тих възход в крипто индустрията.

Уязвимости в традиционните финанси

Банките винаги са били в центъра на традиционните финанси, но честите сривове в началото на тази година разкриват крехкостта на цялата банкова индустрия. По време на икономическо забавяне липсата на доверие сред стартиращите фирми води до затруднения при финансирането и намаляване на депозитите, а масовите тегления излагат банките на риск от бягство.

При недостатъчен паричен поток банките са принудени да продават облигациите, които притежават. Което е по-лошо, честите повишения на лихвените проценти доведоха до обърната крива на доходност за американските облигации и спад в цените на облигациите. В резултат на това банките търпят загуби и рискът от бягство се засилва. Това също е важна причина, поради която уважаваната Silicon Valley Bank, една от двайсетте най-големи банки в САЩ, беше принудена да затвори за една нощ.

Въпреки че Silicon Valley Bank беше придобита от First Citizens Bank и FDIC се опита да минимизира загубите, понесени от клиентите в случай на банкови фалити, тази защита може да се съсредоточи върху интересите на местните вложители само в САЩ.

Наскоро няколко клиенти на клона на Silicon Valley Bank на Каймановите острови съобщиха, че средствата им са били прехвърлени към FDIC, което означава, че депозитите им са конфискувани, но те все още трябва да изплатят заеми към First Citizens Bank. Както бившият изпълнителен директор на FDIC Джоузеф Линяк посочи, задграничните клиенти на Silicon Valley Bank са изправени пред двойни проблеми, губейки депозитите си, докато все още изплащат заеми.

Вижте още  Банка подчертава проблема с крипто измамите

Дамоклевият меч виси над глобалните финанси: Неизпълнение на дълга на САЩ

Поредица от банкови фалити в Съединените щати може да изглежда, че са разрешени гладко, но действително понесените загуби са неизмерими. Същото важи и за неизпълнението на дълга на САЩ този май. Въпреки че правителството на САЩ временно спря тавана на дълга, за да избегне фалит, дългът на САЩ продължи да расте. Според данни на Министерството на финансите на САЩ националният федерален дълг надхвърли 32 трилиона долара за първи път на 15 юни, девет години по-рано от прогнозите преди пандемията.

Нарастващият дълг на САЩ породи опасения относно надвисналата заплаха от „САЩ. просрочване на дълга”, което може да се оприличи на дамоклевия меч. Докато правителството на САЩ може да успее да спре кризата чрез повишаване на тавана на дълга, подобни действия няма да решат проблема веднъж завинаги. След като настъпи фалит на дълга на САЩ, с нарастващия размер на дълга, това ще има нарастващо въздействие върху световната икономика и финансовата индустрия, което ще доведе до сериозна световна финансова криза.

Възходът на минимализма сред кризата

След глобалната финансова криза от 2008 г. беше предложен първият в света крипто биткойн. Традиционният финансов сектор презираше крипто индустрията. Тъй като криптовалутите постигнаха рекордна пазарна капитализация и демонстрираха огромна устойчивост и иновации през последното десетилетие, гигантите на Уолстрийт започнаха да признават тяхната стойност и бъдещ потенциал.

Крипто и традиционните финанси вървят по различни пътища. Традиционните финанси често дават приоритет на обслужването на елитната класа и клиентите от САЩ, представяйки се като „индустрия от висок клас“. Всъщност той често издига бариери за навлизане и засилва монополите, създавайки класови разделения, които изключват значителна част от потребителите, като същевременно защитават интересите на малцина привилегировани. Следователно, това изостря концентрацията на богатство, така че „най-богатият 1% притежава почти 99% от световното богатство“.

Вижте още  Анализ на цените на PancakeSwap и MultiversX

Cryptos се застъпват за децентрализация и равенство. Те запълват празнините, оставени от традиционните онлайн платежни системи, позволявайки лесен достъп до крипто транзакции. На места, където обикновените хора се борят с високи темпове на инфлация на фиатни валути, криптовалутите ще бъдат полезни. Освен това обикновените инвеститори, които не могат да участват в първичните пазари, могат директно да инвестират в крипто пазара.

С принципа на равенството, минимализмът подчертава сърцевината на крипто духа. Крипто пространството се стреми да създаде минималистична среда, за да намали бариерата за навлизане и да премахне информационната асиметрия, като по този начин разчупи класовите бариери.

Като глобална крипто борса, CoinEx се ангажира да „улесни търговията с крипто“. С лесен за използване продуктов дизайн, прости инвестиционни операции и внимателно обслужване на клиентите, CoinEx уважава всички обикновени потребители, намалява натоварването им и отговаря на техните реални изисквания. Правейки това, CoinEx улеснява всеки инвеститор да започне с крипто търговия. В крипто света, където всички са свободни и равни, 99% от хората имат потенциала да станат най-богатият 1%.

По време на периоди на икономическо забавяне ограниченията на традиционното финансиране стават все по-очевидни. Традиционните финанси и парична политика отдавна функционират като инструменти в полза на малцината привилегировани. Във времена на финансови кризи най-често страдат обикновените хора.

Неспособни да управляват ефективно рисковете чрез инвестиции, те дори могат да се сблъскат със значителни загуби на активи поради девалвация на фиат или банкови фалити. Сегашната финансова система е много далеч от „приобщаващо финансиране“.

За да помогне наистина на мнозинството инвеститори, минимализмът се застъпва за намаляване на бариерата пред крипто света и предлагане на всички хора на нова възможност да подобрят своето социално и икономическо положение.

Вижте още  Стабилните монети преодоляват празнината във финансовия пейзаж

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама