НачалоНовини за крипто борсиCoinbase печели дела във Върховния съд

Coinbase печели дела във Върховния съд

-

Coinbase печели победа във Върховния съд над арбитражно дело – Ето какво трябва да знаете

Върховният съд на САЩ се произнесе в полза на Coinbase, подкрепяйки искането му за спиране на съдебните дела на клиентите, докато продължава обжалванията, насочени към прехвърляне на споровете извън съдилищата към частен арбитраж.

В петък петима от деветте съдии гласуваха в подкрепа на искането на Coinbase, отменяйки решението на по-нисък съд, включващо потребител, който заведе дело, след като измамник открадна пари от акаунта му.

„Единственият въпрос тук е дали окръжният съд трябва да спре своето досъдебно и съдебно производство, докато тече междинното обжалване. Отговорът е да: Окръжният съд трябва да спре производството си“, пише съдия Брет Кавано от името на съда.

Coinbase се стреми да принуди арбитраж в отговор на предполагаем колективен иск, заведен срещу борсата. Въпреки че решението не може да се счита за нищо друго освен за победа за Coinbase, то не оказва влияние върху криптовалутната индустрия като цяло.

Въпреки това, това е първият път, когато крипто компания спори пред Върховния съд на САЩ, което може да има отражение върху други дела, заведени срещу Coinbase. Бизнесът обикновено избира да арбитрира искове, тъй като това е по-евтин и по-бърз процес, отколкото преминаването през съдебни спорове в съда.

Освен това арбитражите често могат да бъдат по-удобни за водене, тъй като има по-малък риск от значителни щети.

Coinbase може да продължи да се опитва да принуди арбитража след решението от петък.

„Очакваме, че обжалванията, ще продължат с подходяща бързина, както разглежданата междинна жалба на Coinbase от отказа на предложението за принудителен арбитраж“, се казва в решението.

Вижте още  Bittrex и SEC в правна битка за регулациите за криптовалутите

„Ние отменяме решението на Апелативния съд и връщаме делото за по-нататъшно производство в съответствие с това становище.“

Кои са спечелените дела от Coinbase?

Едно от отхвърлените съдебни дела беше заведено от Абрахам Биелски, калифорнийски клиент на борсата, който твърди, че измамник е откраднал над $30 000 от акаунта му миналата година, които Coinbase не е разследвала или възстановила в нарушение на Закона за електронния трансфер на средства.

Вторият отхвърлен случай включваше бивши потребители, които обвиниха борсата, че ги е подмамила да платят за участие в лотария за 2021 г., предлагаща награди за dogecoin, и в нарушаване на закона за фалшива реклама на Калифорния.

И в двата случая Coinbase обжалва по-ранни решения на по-ниски съдилища, които се противопоставиха на аргумента на борсата, че проблемите трябва да бъдат разрешени чрез арбитраж.

Добрите новини за Coinbase идват, тъй като борсата се бори с американските регулатори, особено с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ, през последните няколко месеца.

Съвсем наскоро SEC подаде жалба срещу Coinbase, твърдейки, че управлява своята платформа за търговия с крипто активи като нерегистриран национален борс и брокер на ценни книжа.

След делото на SEC, най-голямата базирана в САЩ борса за криптовалута също получи поръчки Show Cause от 11 американски щата, което изисква Coinbase да обоснове защо не трябва да прекратява дейността си в щатите.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама