НачалоКриминални крипто новиниСам Банкман-Фрайд засне Crypto MasterClass преди колапса на FTX

Сам Банкман-Фрайд засне Crypto MasterClass преди колапса на FTX

-

Изпадналият в немилост крипто бос Сам Банкман-Фрид беше заснел обучителен видеоклип за криптовалута за MasterClass, платформа, която предлага курсове, преподавани от експерти по знаменитости.

Видеото, направено миналото лято, не беше включено в други уроци, представени от експерти по крипто и блокчейн, които MasterClass обяви през декември миналата година след колапса на FTX през ноември.

MasterClass на Bankman-Fried очевидно е бил бракуван, след като е бил заснет, съобщи The New York Times, цитирайки хора, запознати с въпроса.

Уроците на MasterClass включваха уроци от главния изпълнителен директор на Binance Чангпенг Джао, главния оперативен директор на Coinbase Емили Чой, както и носителя на Нобелова награда за икономика Пол Кругман и инвеститора Крис Диксън.

Докладът също така подробно описва връзките, които основателят на FTX е имал с холивудския агент, превърнал се в инвеститор, Майкъл Кайвс, и връзките, които Кайвс е направил между Bankman-Fried и няколко знаменитости, политици и компании, включително MasterClass.

Кайвс свързва или се опитва да свърже Банкман-Фрид с фигури, включително Кейти Пери, Орландо Блум, Бил Клинтън, Илон Мъск, Леонардо ди Каприо и Рон ДеСантис.

Адвокатите по несъстоятелността на FTX заведоха дело срещу Кивес и неговата фирма за рисков капитал, K5, за възстановяване на около 700 милиона долара, които Bankman-Fried е инвестирал в нея. В жалбата се твърди, че Bankman-Fried е бил „разточен покровител“, който е изпратил милиони на Kives, K5 Global и Baum, след като е присъствал на светско събитие, организирано от Kives през 2022 г.

FTX поиска връщане на средства, прехвърлени от Alameda Research, които се озоваха в SGN Albany Capital и средства, прехвърлени от Kives, Baum и SGN Albany Capital към Mount Olympus Capital. Делото описва преводите като извършени „без получаване на еквивалентна стойност“ и, което е по-важно, могат да бъдат избегнати, което означава, че те могат да бъдат отменени съгласно Кодекса за несъстоятелността или други закони.

Вижте още  SEC търси „алтернативни начини“ за връчване на документи на Binance

MasterClass предлага над 180 урока по различни теми, от готвене с Гордън Рамзи до шах с Гари Каспаров и писане с авторката на „Историята на слугинята“ Маргарет Атууд.

Платформата има курсове по криптовалута и блокчейн технология, наред с други теми. Пакетът от уроци „Крипто и блокчейн“ на MasterClass включва забележителни фигури в крипто индустрията.

Bankman-Fried ще оспори обвиненията на DOJ Bankman-Fried е изправен пред няколко обвинения в измами, свързани с колапса на FTX и твърдения, че той и други служители незаконно са премествали пари между крипто борсата и неговата търговска фирма Alameda Research.

След екстрадирането на Bankman-Fried в САЩ, Министерството на правосъдието добави още повече обвинения срещу крипто боса, които включват банкови измами и подкупи в допълнение към първоначалните обвинения за електронни измами и пране на пари. Въпреки това Върховният съд на Бахамските острови прие Bankman-Fried способността да оспори новите обвинения, повдигнати срещу него от американските прокурори.

Посочената причина, поради която някои обвинения могат да бъдат оттеглени, е, че те може да нарушат условията на екстрадирането на Банкман-Фрид, тъй като не са включени в първоначалния обвинителен акт, който послужи като правно основание за екстрадирането му в САЩ. Бившият шеф на FTX беше арестуван на Бахамите през декември 2022 г. и малко след това екстрадиран в Съединените щати по силата на специално споразумение между двете страни.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама