НачалоКриминални крипто новини2020 Twitter Hack Mastermind получава петгодишна присъда за кражба на крипто

2020 Twitter Hack Mastermind получава петгодишна присъда за кражба на крипто

-

Виновникът за прословутото хакване на Twitter през 2020 г., който измъкна хиляди долари в биткойни от потребители на Twitter, беше осъден на пет години затвор за престъплението си, както и за отделна схема за размяна на SIM карти.

По време на произнасянето на присъдата в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк в петък, съдия Джед Ракоф даде на 24-годишния Джоузеф О’Конър кредит от 28 месеца за вече излежано време, оставяйки по-малко от 3 години до присъдата му.

САЩ също поискаха конфискация/реституция на 2 милиона долара.

„Престъпленията с криптовалута твърде лесно се отхвърлят само като пари. Но съдбите на хората бяха засегнати“, каза Ракоф, според Inner City Press.

„В калифорнийските престъпления той съсипа живота на други млади хора.“

О’Конър – иначе известен със своя Twitter манипулатор PlugWalkJoe – заговорничи да хакне над 100 високопоставени акаунта в Twitter през юли 2020 г. Той и съзаговорниците използваха своите манипулации, за да поискат биткойни (BTC) от своите последователи, като лъжливо обещаха да изпратят обратно BTC в замяна.

Хакването започна с отвличане на специфични за крипто индустрията акаунти като CoinDesk, Coinbase и Binance, преди да премине към масови фигури като Илон Мъск, Уорън Бъфет, Джо Байдън, Барак Обама и Ким Кардашиян, заедно с компании като Apple, Uber и CashApp. О’Конър успя да спечели общо 103 960 долара от схемата, преди измамните публикации да бъдат премахнати от Twitter.

Той е четвъртият съинспиратор, за който е известно, че е замесен в хакването, заедно с Нима Фазели, Мейсън Джон Шепард и Греъм Кларк.

Докато по-късните трима бяха арестувани малко след хакването, О’Конър избягваше властите около една година, преди да бъде арестуван в Испания по искане на Федералното бюро за разузнаване (ФБР). Той беше екстрадиран в САЩ миналия месец.

Вижте още  Извънредно: Binance с официално изявление след решението на SEC

Седемнадесетгодишният Кларк беше смятан за лидер на глутницата и беше осъден на три години затвор през март 2021 г., след като получи 30 обвинения в престъпления.

Схемата за размяна на SIM карти O’Conner също се призна за виновен за отделна схема за размяна на SIM карти, в която той е извлякъл средства от множество висши ръководители в криптовалута, което му носи много по-големи цифрови активи на стойност $784 000. Кражбата през 2019 г. включва 770.784869 Bitcoin Cash (BCH), 6363.490509 Litecoin (LTC), 407.396074 Ethereum (ETH) и 7.456728 BTC.

От момента на кражбата стойността на тези монети се е удвоила до 1,6 милиона долара. „Отвъд океана той се насочи към хора в САЩ. Това не бяха детински престъпления“, каза помощник-прокурорът на САЩ Олга Зверович. „Използваше миксери и бъркалки. Не сме го забравили.”

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама