НачалоДруги крипто новиниБразилската болница ще приема плащане в крипто

Бразилската болница ще приема плащане в крипто

-

Бразилската болница ще приема Crypto Pay в National First

Болница в бразилския щат Рио Гранде до Сул стана първата в нацията, която приема крипто заплащане.

Според бразилската медия Livecoins, въпросната болница е Rolante Hospital Foundation (FHR), голяма обща болница в община Rolante.FHR е най-старата болница в общината.

Пациентите с FHR вече ще могат да използват крипто, за да уредят своите медицински сметки, да плащат за амбулаторно лечение и да купуват лекарства.

Общината има население от около 22 000 души, но вече се е превърнала в нещо като гореща точка за приемане на крипто:

Медиите отбелязват, че около 120 търговци и доставчици на услуги в общината приемат плащания биткойни (BTC) и други криптоактиви. Медиите твърдят, че Rolante се е превърнал в „най-големия център за приемане на крипто в Бразилия“.

Отбелязва се, че хотели, туристически фирми и фирми за делтапланеризъм в общината вече приемат набор от токени, включително BTC. Ролка в Instagram от акаунта на адвоката на BTC bitcoineaqui демонстрира набор от сценарии за използване на биткойни в Бразилия.

А медията отбеляза, че Роланте е на по-малко от 100 километра от столицата на щата Порто Алегре, която миналата година добави Деня на биткойн пица към общинския си календар. Банкомати за биткойн в Латинска Америка.

Карта, показваща местоположението на биткойн банкоматите в Латинска Америка.

Активни защитници на BTC и Altcoin в Бразилия

Редица защитници на BTC са станали активни в щата и според съобщенията са стартирали „инициативи“, насочени към „насърчаване на използването на биткойн в Рио Гранде до Сул“. „Няколко“ от тях имат за цел да „насърчават токена като средство за плащане в търговията.”

Вижте още  Туит за Хелоуин предизвика правно възмущение на Ripple

По-рано този месец издателите на банкови карти заявиха, че е имало увеличение на латиноамериканските клиенти, използващи крипто за плащане в магазини в целия регион. Някои смятат, че продължителното покачване на инфлацията в региона значително е подпомогнало каузата на местните защитници на крипто.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама