НачалоNFT крипто новиниДецата в училище правят фишинг за милиони в NFT

Децата в училище правят фишинг за милиони в NFT

-

Съобщава се, че учениците правят фишинг за милиони в NFT за Roblox Skins

Фишинг атаките в света на незаменимите токени (NFT) взеха тревожен обрат, тъй като се твърди, че учениците крадат NFT на стойност милиони долари, за да пръскат желаните кожи на Roblox.

Новата и обезпокоителна тенденция беше подчертана от The Block в статия този уикенд, в която се казва, че нарастващ брой експлойти, използващи компрометирани сървъри на Discord и акаунти в Twitter, са оркестрирани от млади хора.

Статията специално разглежда инцидент, включващ базирания на Ethereum мостов протокол Orbiter Finance, където предполагаем журналист се свърза с модераторите на сървър на Discord, като в крайна сметка ги подмами да предадат контрола върху сървъра.

Възползвайки се от тази възможност, извършителят пусна фалшиво съобщение за airdrop, пренасочвайки потребителите към фишинг уебсайт, предназначен за кражба на NFT. Съобщава се, че резултатът от фишинг атаката е загуба на NFT и крипто на стойност приблизително $1 милион.

Не е изолиран инцидент. Трябва да се отбележи, че това събитие не е изолиран инцидент, а част от по-голяма вълна от фишинг атаки в NFT пространството.

Данните, събрани от NFT анализатора, известен като OKHotshot, разкриват, че от декември 2021 г. най-малко 900 сървъра на Discord са станали жертва на подобни атаки, като през последните седмици и месеци се наблюдава значително увеличение.

Дори когато се разглежда само периодът от 1 юни тази година, е ясно, че проблемът нараства: цели 46 сървъра на Discord оттогава са станали жертва на крипто и NFT фишинг измами, OKHotshot туитира на 16 юни. , тези злонамерени дейности са засегнали над 32 000 портфейла през последните девет месеца, което е довело до колективна загуба от $73 милиона в откраднати NFT и токени, се казва в статията на The Block.

Вижте още  Купувачите на CryptoZoo NFT все още чакат възстановяване

Млади извършители на фишинг

Цитирайки псевдоним изследовател по сигурността, известен като Plum, в статията се казва, че явлението е още по-тревожно поради участието на млади хора, като приблизително 95% от нападателите са гимназисти под 18-годишна възраст.

Тяхното участие обикновено достига своя връх по време на летните ваканции, когато имат повече време на свое разположение, каза той. Той също така обясни, че любимите неща на младежите, които купуват с приходите от измама, включват лаптопи, телефони, дизайнерски дрехи и по-специално кожи на Roblox.

Плъм беше цитиран да казва за извършителите зад най-новата фишинг тенденция в крипто.

„Аз лично съм говорил с доста от тях и знам, че все още са в училище. Виждал съм снимки и видеоклипове на различни от техните училища. Говорят за учителите си, как се провалят в часовете си или как трябва да си пишат домашните,“

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама