НачалоNFT крипто новиниФК Барселона си партнира със World of Women за NFT Collection

ФК Барселона си партнира със World of Women за NFT Collection

-

Европейският футболен гигант FC Barcelona си партнира с проекта за незаменими токени (NFT) World of Women, за да пусне второто произведение на изкуството в своята колекция „Masterpiece“.

Озаглавена „Овластяване“, произведението на NFT е вдъхновено от Алексия Путелас, известна испанска футболистка. Алексия, която е капитан на Барселона и представлява националния отбор на Испания, служи като вдъхновение за това уникално произведение.

И Алексия Путелас, и ФК Барселона са силни защитници на овластяването на жените в спорта, както и насърчаването на равенството между половете и равните възможности за жените и момичетата в индустрията. Тяхното сътрудничество чрез това NFT произведение на изкуството допълнително подчертава техния ангажимент към тези важни каузи.

Алексия играе за Барселона от 2012 г.: тя е спечелила седем титли в лигата, седем Копа де ла Рейна и два трофея от Шампионската лига на УЕФА за жени.

Известно е, че тя изигра ключова роля през сезон 2020–21, когато Барселона спечели Шампионската лига, както и континенталната требъл, като и двете бяха първи за отбора.

Според прессъобщението „Клубът си сътрудничи със „Светът на жените“ в създаването на дигитално произведение на изкуството, което отбелязва изключителното представяне на най-добрия играч в света на полуфинала на Шампионската лига за сезон 2021/22 срещу Волфсбург „На 22 април 2022 г. рекордните 91 648 зрители станаха свидетели на победата на Барса, се добавя.

Този уникален токен е създаден от художничката на World of Women Rhiana Madeline, която, според съобщението за пресата, е призната за комбинирането на традиционни умения в изобразителното изкуство с нов технологичен софтуер, за да „разшири границите на човешката креативност“ чрез цифрово изкуство.

Вижте още  VeChain оглавяват борбата срещу пазара на фалшификати

Мадлин първо създаде триизмерна скулптура на Алексия, след което добави цифрова живопис, специални ефекти, скандирания от привържениците на Барса и светлините от тълпата. Художникът използва злато, за да символизира постиженията и наследството на Алексия, се казва в съобщението.

„Empowerment“ ще бъде обявен за продажба на търг на популярния пазар OpenSea от 26 до 28 юни. Ще бъде пуснат и микросайт, предоставящ необходимата информация и подробности за произведението.

Собственикът на този NFT ще спечели уникални предимства: освен че подкрепя равенството между половете в спорта, той ще може да се срещне с Alexia и ще получи чифт подписани футболни обувки.

Ще има и физическо произведение на изкуството, което допълва NFT, както се казва в съобщението.

„Собственикът на Empowerment ще получи уникален артикул: физическо място, взето от Spotify Camp Nou, украсено с портрет на Путелас от известния каталонски художник Оскар Тускетс и подписано от самия играч.“

„Empowerment“ е вторият NFT в колекцията „Masterpiece“ от десет части на FC Barcelona. Първият, озаглавен „In A Way, Immortal“, беше издаден през юли миналата година. Той е вдъхновен от покойния футболист Йохан Кройф, който е смятан за един от най-великите играчи на всички времена.

В съобщението за пресата се отбелязва, че останалите части ще бъдат „прогресивно представени“ и ще изобразяват емблематични моменти и герои на Барса, „подчертавайки наследството и историческото наследство на клуба“.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама