НачалоДруги крипто новиниКрипто репресиите на Gensler могат да бъдат спрени от правна доктрина

Крипто репресиите на Gensler могат да бъдат спрени от правна доктрина

-

Бивш съветник на SEC: Крипто репресиите на Gensler могат да бъдат спрени от правна доктрина

Репресиите в крипто индустрията, ръководени от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), могат да бъдат сложени от десетилетна правна доктрина, според един от предишните съветници на регулатора.

В скорошен епизод на The Scoop podcast, J.W. Верет – бивш член на консултативния комитет на председателя на SEC Гари Генслер – обясни как доктрината за основните въпроси може да повлияе на резултата от последните съдебни дела на агенцията срещу две от най-големите глобални компании за крипто: Binance и Coinbase.

Верет каза, че доктрината за основните въпроси засяга „как съдилищата гледат на това какво правят изпълнителните агенции в така наречените независими агенции и преценяват колко уважение да отдават на нещата, които правят“.

Исторически погледнато, доктрината Chevron е предоставила на регулаторните агенции широка свобода на преценка в това как те наблюдават определени индустрии въз основа на широки мандати от Конгреса с неясни специфики.

Въпреки това доктрината за основните въпроси, която се разглежда като конкурентна доктрина, гласи, че дадена агенция трябва да получи изрично одобрение от Конгреса, преди да се опита да регулира въпрос от „национално, икономическо или политическо значение“.

Верет каза, че доктрината за основните въпроси най-вероятно няма да влезе в действие, докато случаите на Coinbase и Binance.US не стигнат до апелативните съдилища.

„Но без съмнение това е едно от нещата, които надвисват над тези случаи“, каза той.

Професорът по право добави, че е „по-развълнуван да търгува с Coinbase“ в резултат на делото. „Мисля, че това е аргумент, с който Coinbase и Binance ще се борят“, каза Верет.

Вижте още  Директор на BitGo очаква нова вълна от спот биткойн ETF откази

Главният изпълнителен директор на първия, Брайън Армстронг, многократно е призовавал Конгреса да осигури регулаторна яснота на крипто, за да попречи на индустрията да мигрира по-нататък офшорно.

За разлика от това, председателят Генслер твърди, че съществуващите закони за ценните книжа са достатъчни, за да управляват крипто, като се позовава на съдебните дела на Binance и Coinbase като „прост казус за ценни книжа, но той е в контекста на крипто“.

Генслер получи обратна реакция от членове на Конгреса, подкрепящи крипто, включително камшик от мнозинството в Камарата на представителите Том Емер, който е съавтор на законопроект този месец както за преструктуриране на SEC, така и за уволнение на Генслер.

Бившият служител на SEC Джон Рийд Старк дебатира милиардера инвеститор Марк Кюбан по тази тема миналата седмица, като първият аргументира, че крипто има цялата регулаторна яснота, от която се нуждае.

„Наредбата за ценните книжа не е предназначена да бъде прецизна, а вместо това е умишлено изготвена да бъде широка и всеобхватна“, обясни той. „Яснотата не е просто необичайна, тя умишлено се избягва.“

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама