НачалоДруги крипто новиниМедийни фирми обжалват решение на съда за FTX

Медийни фирми обжалват решение на съда за FTX

-

Няколко големи медии подадоха жалба, целяща да отмени решението на съда по несъстоятелността да редактира за постоянно имената на потребителите на FTX.

В скорошна декларация до съда по несъстоятелност на САЩ за окръг Делауеър, The New York Times, Dow Jones & Company, Bloomberg и Financial Times твърдят, че има „предполагаемо право“ за обществеността да проверява документи за несъстоятелност и че запазването скритите имена ефективно отричат това право.

Медийните къщи по-рано подадоха искане за разпечатване на имената на кредиторите на FTX през декември 2022 г., но съдията от съда по несъстоятелността Джон Дорси постанови имената на клиентите да бъдат запечатани за три месеца.

Когато медийните компании отново подадоха възражение срещу решението за редактиране през май 2023 г., съдия Дорси отново застана на страната на FTX, като даде приоритет на безопасността на кредиторите и нареди на FTX да „редактира за постоянно“ имената на своите клиенти.

Сега медийните къщи правят трети опит да разкрият имената на кредиторите на FTX, като адвокати, представляващи фирмите, твърдят, че FTX няма право на изключение от изискванията за разкриване само защото клиентите му са използвали криптовалута.

В последното си решение съдия Дорси твърди, че публикуването на имената на отделни клиенти може да ги изложи на риск от измами и кражба на самоличност.

Дорси даде да се разбере, че FTX трябва да даде приоритет на безопасността на клиентите и да се увери, че те няма да станат жертва на измами. „Клиентите са най-важният проблем в този случай“, каза той.

„Искаме да сме сигурни, че те са защитени и няма да станат жертва на никакви видове измами.

Вижте още  Възходящата траектория на $RON: определяне на темпото за години напред

Съдът също така даде разрешение на FTX временно да премахне имена на компании и институционални инвеститори от своите списъци с клиенти.

Борсата ще трябва да направи друга заявка след 90 дни, ако иска да ги запази редактирани.

FTX се стреми да възстанови средства Средства, прехвърлени от Bankman-Fried на инвестиционни дружества Миналата седмица FTX подаде жалба в Уилмингтън, Делауеър, съд по несъстоятелност, като иска обратно 700-те милиона долара, които нейният основател Сам Bankman-Fried прехвърли на дружества на K5 през 2022 г.

Борсата твърди, че Банкман-Фрид е бил „разточен покровител“, който е изпратил милиони на K5 Global, както и на свързани лица и съсобствениците на K5 Global Майкъл Кивес и Брайън Баум, след като е присъствал на социално събитие, организирано от Кивес през 2022 г.

FTX поиска връщане на средства, описвайки трансферите като извършени „без получаване на еквивалентна стойност“ и, което е по-важно, избегнати, което означава, че могат да бъдат отменени съгласно Кодекса за несъстоятелността или други закони. Междувременно фалиралата крипто борса е изправена ескалиращи правни и консултантски разходи.

Според документи, подадени от съветниците по несъстоятелността на борсата, съветниците са таксували на компанията зашеметяващите 121,8 милиона долара такси и разходи за периода между 1 февруари и 30 април.

Последни новини

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Най-популярни

Реклама