НачалоДруги крипто новиниОбзор на крипто новините от последните часове

Обзор на крипто новините от последните часове

-

Обзор на крипто новините от днес: Прокурорите налагат забрана за пътуване на Haru Execs, търговците на дребно в САЩ са засегнати от бомбени заплахи и искания за биткойни, Gemini позволява тегления за потребители на Voyager

Правни новини

Прокурорите забраниха на ключови длъжностни лица от Haru Investment, Delio и B&S Holdings да напускат Южна Корея във връзка с „наказателната жалба на мениджъри на цифрови активи за измама със „серийно спиране на тегления“, съобщи Digital Asset.

Забраната е наложена като превантивна мярка, за да се попречи на ръководителите да напуснат страната, докато се твърди, че прокуратурата на Южния район на Сеул разследва потенциална измама.

Новини за сигурността

Служители на правоприлагащите органи и търговци на дребно разследват неотдавнашна вълна от бомбени заплахи в САЩ, насочени към оператори на хранителни стоки и други магазини, като искат 5000 долара в биткойни (BTC), както и карти за подаръци, съобщи The Wall Street Journal.

Обаждащият се заплашил да взриви бомби, ако плащанията не бъдат направени. Твърди се, че засегнатите фирми за търговия на дребно включват Kroger, Walmart, Whole Foods Market на Amazon и други.

Борсови на новини

Gemini разреши тегления на жертви на делото за фалит на Voyager Digital. Съгласно съобщението, до 23 юли клиентите на Voyager могат да създадат акаунт в Gemini, за да изтеглят своите криптовалути в натура, в съответствие с претенциите на процеса на разпространение.

Има и промоционално добре дошли за клиентите на US Voyager, които ще получат $5 в BTC, след като се регистрират и се потвърдят в рамките на 30 дни след откриването на акаунтите си. Binance оттегли заявлението за лиценз от Австрийската служба за финансови пазари (FMA) „известно време преди“, според Finance Forward, цитирайки хора, запознати с въпроса. Твърди се, че „органът е упражнявал натиск на заден план“.

Вижте още  Компания си осигурява второ място в класацията на TU форекс брокер

Говорител на Binance беше цитиран да казва, че компанията „не може да предостави подробности от нашите дискусии с регулаторите, но ние ще продължим да действаме в съответствие с нашите ангажименти, където и да работи Binance“.

Binance реши да отмени своя план за делистване на няколко монети за поверителност в Европа, след като преразгледа операциите, за да се съобрази с местните разпоредби, съобщи CoinDesk. В коментар от борсата се казва, че „след внимателно обмисляне на обратната връзка от нашата общност и няколко проекта, ние преразгледахме начина, по който класифицираме монетите за поверителност на нашата платформа, за да отговаряме на регулаторните изисквания в целия ЕС“.

Bitget обяви стартирането на Bitget TR за предоставяне на локализирани услуги за потребители в Турция. Bitget TR дава възможност на турските потребители да имат достъп до продуктите и услугите на Bitget чрез портал, съобразен с техния език и специфични нужди, се казва в съобщението.

Местните потребители имат възможност да търгуват с помощта на турска лира (TRY) с добавяне на фиат шлюз. Bybit получи лиценз от Кипърската комисия по ценни книжа и борси (CySEC), който ще ѝ позволи да работи като крипто борса и да предоставя попечителски услуги , то каза.

Новият лиценз ще позволи на компанията да предлага пълен набор от услуги, включително търговия между крипто и фиат двойки, финансови услуги, свързани с крипто, и решения за попечителство.

Данъчни новини

Националната данъчна агенция на Япония заяви, че емитентите на крипто няма да трябва да плащат данъци върху капиталовите печалби върху нереализирани печалби, според известие. Освобождаването от данъци ще се прилага и за нереализирани печалби от непрекъснато държане на определени криптовалути от датата на издаване или от предприемане на технически мерки за предотвратяване на прехвърлянето на тази криптовалута на други.

Вижте още  dYdX Crypto Exchange с предстоящо стартиране на v4 Mainnet

Кариерни новини

Ръководителят на дигиталните активи на Financial Conduct Authority (FCA) Бину Пол е напуснал организацията, според LinkedIn. Профилът показва, че Пол е работил за британския регулатор в продължение на девет месеца, от октомври 2022 г. до юни 2023 г. В момента той е самостоятелно зает консултант.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама