НачалоКриминални крипто новиниОчаквайте нарастване на крипто измамите с напредъка в AI

Очаквайте нарастване на крипто измамите с напредъка в AI

-

Очаква се нарастване на крипто измамите с напредъка в AI – Ето какво трябва да знаете

Има нарастващи опасения, че измамниците ще използват изкуствен интелект (AI), за да разработят нови методи за измами и измама, тъй като технологията продължава да напредва. Един от основните начини, по които измамниците използват AI, е чрез социалните медийни платформи.

Използвайки инструменти, задвижвани от AI, измамниците могат да увеличат обхвата си и да създадат привидно лоялна фенбаза, състояща се от хиляди хора. Тези фалшиви акаунти и взаимодействия могат да се използват, за да се създаде илюзията за достоверност и популярност на техните измамни проекти.

Измамниците могат дори да използват управлявани от изкуствен интелект чатботове или виртуални асистенти, за да се ангажират с хора, да предоставят инвестиционни съвети, да популяризират фалшиви жетони и първоначални предложения за монети или да предлагат инвестиционни възможности с висока доходност.

Използването на AI може да предизвика социално доказателство за работа, което предполага, че крипто проектите с повече и по-лоялни последователи онлайн трябва да са легитимни. Тъй като изкуственият интелект улеснява проектите да измамват хората, потребителите трябва да проявяват повишено внимание и надлежна проверка, преди да инвестират в проект.

Един пример за това как измамниците използват AI е чрез използването на измами с „клане на прасета“. AI екземплярите могат да прекарат няколко дни в сприятеляване с някого, обикновено възрастен или уязвим човек, само за да го измамят.

AI позволява на измамниците да автоматизират и мащабират дейности. Напредъкът на AI технологиите позволи на измамниците да автоматизират и мащабират измамни дейности, потенциално насочени към уязвими лица в криптосферата.

Вижте още  Предупреждават потребителите в UK за крипто измами

В допълнение, чрез използване на социални медийни платформи и съдържание, генерирано от AI, измамниците могат да организират сложни схеми за изпомпване и изхвърляне, изкуствено завишавайки стойността на токените и разпродавайки своите притежания за значителни печалби, оставяйки множество инвеститори със загуби.

Инвеститорите отдавна са предупреждавани да внимават за дълбоки фалшиви крипто измами, които използват AI технологии за създаване на много реалистично онлайн съдържание, което разменя лица във видеоклипове и снимки или дори променя аудио съдържание, за да изглежда така, сякаш инфлуенсъри или други добре известни личности подкрепят измамни проекти.

Както беше съобщено, Федералното бюро за разследване издаде рязко предупреждение за нарастващата заплаха от „дълбоки фалшификати“, използвани в кибер изнудване. По-рано този месец ФБР заяви, че злонамерените участници използват deepfakes, за да манипулират снимки или видеоклипове, често получени от акаунти в социални медии или отворен интернет, и да създават изображения със сексуална тематика, които изглеждат автентични.

Миналата седмица Twitter също спря акаунта на популярен AI бот, свързан с мемове, „Explain This Bob“, след като Илон Мъск го нарече „измама“.

Автоматизираният Twitter акаунт „Explain This Bob“ използва най-новия голям мултимодален модел GPT-4 на OpenAI, за да разбере и отговори на туитове от тези, които са тагнали акаунта.

Въпреки че има някои положителни приложения на AI в индустрията на криптовалутите, като автоматизиране на скучни и монотонни аспекти на крипто разработката, потребителите трябва да останат бдителни и да бъдат внимателни, когато инвестират в нови проекти.

„Киберпрестъпниците използват AI в крипто измами, създавайки усъвършенствани ботове, представящи се за членове на семейството, пораждайки опасения относно сигурността на крипто индустрията и насърчавайки скептично мислене“, каза потребителят на Twitter GarageID.

Вижте още  Забележително намаляване на кражбите на NFT

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама