НачалоНовини за криптовалутиНовини за Алткойни / AltCoinsARK на Cathie Wood е „първи на опашката“ за спот биткойн ETF

ARK на Cathie Wood е „първи на опашката“ за спот биткойн ETF

-

Съобщава се, че ARK на Cathie Wood е „първи на опашката“ за спот биткойн ETF

Съобщава се, че ARK Investment Management, про-биткойн (BTC) фирма, основана от ветерана инвеститор Кати Ууд, води в надпреварата за спот BTC борсово търгуван фонд (ETF). В средата на юни инвестиционната фирма BlackRock подаде заявление за спот биткойн ETF, предизвиквайки забележителен оптимизъм на пазарите на криптовалута.

Няколко доклада предполагат, че BlackRock може да стане първият емитент на спот биткойн ETF в Съединените щати, ако получи одобрение, но това може да не е така, според някои ръководители и анализатори.

„Други кандидати ще могат да променят документите си с подобни споразумения на ниска цена“, каза анализаторът на ARK Ясин Елманджра.

Елманджра подчерта, че ARK и европейският мениджър на активи 21Shares са подали заявление до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за спот биткойн ETF през април.

„Това сега е единственото пред това на BlackRock“, добави той.

Повече наблюдатели от индустрията, включително анализаторът на Bloomberg Intelligence ETF Джеймс Сейфарт, също твърдяха, че ARK и 21Shares трябва да са пред всички за спот биткойн ETF.

„21Shares, ARK и Cboe [Chicago Board Options Exchange] са първи на опашката, тъй като следващата им дата за решение на SEC е 13 август 2023 г. и все още нямаме дата за другите 19b-4 приложения като това от BlackRock “, каза Сейфарт.

Подаването на BlackRock за iShares Bitcoin Trust предизвика вълна от повторно активирани биткойн ETF документи.

Компании като мениджъра на крипто фондове Valkyrie, WisdomTree и Invesco подадоха отново молба за спот биткойн ETF, като Bitwise също се опита отново за BTC ETF.

„И нашият бик случай за одобрение на спот биткойн ETF може основно да се обобщи с четири думи: „Какво знае BlackRock?“

Старшият анализатор на ETF на Bloomberg Ерик Балчунас написа в Twitter. Съоснователят на ETF Institute Nate Geraci използва Twitter на 26 юни, за да изрази подобни чувства.

Вижте още  Много GROK токени стартираха след ChatGPT

Много наблюдатели от индустрията подчертаха времето за подаване на спот биткойн ETF от BlackRock, като някои твърдят, че фирмата може да разполага с вътрешна информация относно политиките на SEC за BTC ETF.

Нова тениска чрез @EricBalchunas… Ще кажа, изглежда трудно за вярване, че всичко това е съвпадение: BlackRock файловете за спот btc ETF4 други емитенти бързо последват примера

Стартира EDX крипто борса (подкрепена от Fidelity, Schwab и т.н.) 2X фючърсни ETF с ливъридж на btc, разрешени от SEC — Nate Geraci (@NateGeraci) 26 юни 2023 г.

Въпреки нарастващия оптимизъм относно потенциалното пристигане на спот биткойн ETF на пазара в САЩ, много експерти смятат, че подобни продукти няма да се появят в близко бъдеще.

Малко вероятно е SEC да одобри спот биткойн ETF през 2023 г., тъй като не е напреднал много, откакто близнаците Уинкълвос подадоха документи за такъв през 2017 г., каза партньорът на Wilshire Phoenix Уейд Гюнтер пред Cointelegraph.

„Наистина не е имало много развитие от първия път, когато много от тези спонсори подадоха своите първоначални спот биткойн ETF“, каза Гюнтер, добавяйки:

„Не вярваме, че спот биткойн ETF ще бъде достъпен за обществеността скоро, защото все още има известно време за преглед. Така че може да не стане до следващата година, потенциално година след това, да видим спот биткойн ETF.“

Преди това съоснователят на ETF Institute Nate Geraci прогнозира, че светът няма да види спот биткойн ETF през 2023 г. Списание: Биткойн 2023 в Маями се бори с „шиткойни върху биткойни“

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама