НачалоМайнинг новиниКопачите на биткойн изпращат $128 милиона на борсите

Копачите на биткойн изпращат $128 милиона на борсите

-

Копачите на биткойни (BTC) изпращат рекордни количества BTC към централизирани крипто борси.

В туит от 27 юни платформата за анализи във веригата Glassnode отчете рекордно високо ниво на приходите от биткойн копачи, изпратени до борсите. Процент от приходите от копачи, изпратени до борсите.

Отбелязва се, че в момента има „изключително високо взаимодействие на обмена“ от биткойн миньори, които са изпратили рекордните 128 милиона долара на борсите през последната седмица.

Това е еквивалентно на 315% от техните дневни приходи, отбелязва платформата за анализ. Имаше няколко пика в приходите от копачи, изпратени до борсите по време на възхода през 2021 г., тъй като те теглиха печалби.

Имаше и капитулационен приток в края на 2022 г., когато пазарите достигнаха дъното на своя цикъл. Този последен скок обаче ги засенчи със значителна разлика. Обикновено, когато копачите изпращат печалби от BTC на борси, те го правят, за да се подготвят да теглят, за да покрият своите разходи и печалба.

Миналата седмица би било подходящо време за това, тъй като BTC достигна най-високата си цена за годината досега, докосвайки $31 185 на 24 юни.

По това време съоснователят и главен изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йънг Джу повтори мнението, заявявайки, че текущото съотношение цена/печалба е на „атрактивна цена за продажба от миньорите“.

Цените на биткойните обаче все още не са засегнати, тъй като активът остава малко над прага от $30 000 към момента на публикуване.

Въпреки това текущата ценова зона от $31 000 е основно ниво на съпротива за BTC, като пазарите не успяват да го преодолеят в средата на април и отново в края на юни. Ако биковете не могат да пробият нова земя, се очакват бъдещи загуби, особено ако миньорите започнат да се ликвидират.

Вижте още  Днес в крипто: BSC се нарежда на 4-то място по загуби от Fiat

Рентабилността на копаене на биткойни или хеш цената се е увеличила леко през последната седмица поради покачването на цените на BTC. В момента е $0,076 TH/s (терахаши за секунда) на ден, според HashrateIndex.

Въпреки че цената на биткойн се увеличава с повече от 88% от началото на годината, миньорите все още са изправени пред някои трудни предизвикателства. Рентабилността е спаднала с повече от 30% от юли миналата година и е спаднала с над 80% от пика на бичия пазар през 2021 г.

В комбинация с почти рекордни хешрейтове от 377 EH/s и пикови нива на трудност, биткойн копачите все още са изправени пред тежка битка. Увеличаващите се нива на хеширане и трудността, съчетани с по-високите цени на енергията, оказаха натиск за намаляване на рентабилността на копаене.

Това означава, че продажбата на техните трудно спечелени биткойни може да се окаже неприятна необходимост за покриване на разходи.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама