НачалоДруги крипто новиниКрипто търговията е от решаващо значение за екосистемата

Крипто търговията е от решаващо значение за екосистемата

-

Крипто търговията е от решаващо значение за екосистемата на виртуални активи, казва ръководителят на SFC на Хонконг

Търговията с криптовалута е важна част от екосистемата на виртуалните активи, според Джулия Лунг Фунг-йе, главен изпълнителен директор на Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг.

В скорошна реч Leung каза, че градът-държава признава значението на крипто търговията, добавяйки, че приветства прилагането на свързани технологии към финансови услуги, включително токенизация на облигации и инвестиционни фондове.

Изпълнителният директор също така спомена, че възприемането на регулацията на Web3 от Хонконг е било от решаващо значение за развитието на неговата екосистема за виртуални активи след срива на крипто борсата FTX през ноември 2022 г.

Тя очерта как новата система за лицензиране на доставчици на виртуални активи ще гарантира, че инвеститорите са защитени, като същевременно се вземат предвид рисковете, пред които са изправени финансовите институции. Включването на доставчици на виртуални активи в регулаторната система според нея е единственият начин да се възприемат иновациите и да се укрепи доверието на пазара след фалита на FTX.

След колапса на FTX, Хонконг започна да предприема мерки в опит да намали регулаторните рискове, свързани с централизираните борси. През декември 2022 г. неговият законодателен съвет включи доставчиците на услуги за виртуални активи в същото законодателство, управляващо традиционните финансови институции.

Освен това финансовият регулатор на града въведе своята нова регулаторна рамка за крипто на първи юни. Новите правила въвеждат строги насоки срещу изпирането на пари и закони за защита на инвеститорите за обмен на цифрови активи, които искат да отворят бизнес в Хонконг.

Вижте още  Нова религиозна крипто помпа

Той също така позволява на инвеститорите на дребно възможността да търгуват с виртуални активи, вместо да ограничават търговията с цифрови активи до професионални инвеститори и търговци с най-малко 1 милион долара подлежащи на банкиране активи.

Хонконг оказва натиск върху банките да се ангажират с крипто клиенти. По-рано този месец Паричният орган на Хонконг (HKMA) разпита банки, включително HSBC, Standard Chartered и Bank of China, защо не са приели крипто борси като клиенти.

HKMA каза на банките, че надлежната проверка на такива потенциални клиенти не трябва да „създава неоправдана тежест“, особено „за онези, които създават офис в Хонконг, за да търсят възможностите тук“. Ходът идва, тъй като градът наскоро показа ясна желание да възстанови позицията си на център за индустрията.

През февруари правителството дори отпусна 50 милиона юана (7 милиона долара), за да ускори развитието на Web3. Усилията привидно се изплатиха, тъй като все повече и повече крипто компании продължават да се местят в града-държава, за да се насладят на приятелска регулаторна среда.

Миналата седмица финансовият секретар на Хонконг Пол Чан Мо-по каза, че повече от 150 Web3 фирми са установили операции в Cyberport на града през последните 12 месеца. Cyberport, който се управлява от изцяло притежавано дъщерно дружество на правителството на специалния административен регион Хонконг, е домакин на общо 1900 предприятия, добави Чан.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама