НачалоДруги крипто новиниРаботи се по „Биткойн сити летище“ в Ел Салвадор

Работи се по „Биткойн сити летище“ в Ел Салвадор

-

Ел Салвадор направи първа копка в изграждането на летище за своя проект Bitcoin City.

Преди около месец YouTuber Алберт Санчес качи това, което твърдеше, че са въздушни кадри на строителни екипи, работещи на обекта.

Летището ще бъде известно като летище Pacifico, но също така ще носи името Bitcoin City Airport. Criptonoticias и местни медии съобщават, че строителството на летището ще „върви ръка за ръка с изграждането на Bitcoin City“.

Проектът за градско строителство ще види Ел Салвадор изграждането на селище в подножието на вулкан, където ще се използва геотермална енергия за захранване на града и копаене на биткойн (BTC).

Правителството за първи път разкри плана в края на 2021 г., твърдейки, че Bitcoin City ще позволи на своите жители да извършват необлагаем бизнес в нация, където BTC има статут на законно платежно средство.

След като цените на BTC паднаха миналата година, някои спекулираха, че проектът може да е отложен. Тези слухове набраха скорост, когато нацията не успя да започне работа по проекта през 2022 г., след твърденията на правителството, че ще бъде поставена началото на града миналата година.

Още повече съмнения се появиха, когато правителствено министерство изглежда предположи, че по-рано тази година не е знаело за проекта Bitcoin City. Но свързан с правителството орган миналия месец потвърди, че плановете за изграждане на Bitcoin City все още са в сила.

А проектът за летището изглежда потвърждава, че мечтите на президента Найиб Букеле за BTC са все още много живи.

Медиите съобщиха, че „тежки машини“ сега „отстраняват пръст“ на строителната площадка.

Ел Салвадор: Летището е „сестринският проект“ на Bitcoin City

Вижте още  Polygon показва волатилност след пускането на „The Value Prop“

Автономната изпълнителна пристанищна комисия (CEPA) е отпуснала на проекта първоначален бюджет от 73 милиона долара, но общата цена на летището се оценява на 350 милиона долара.

Правителството даде зелена светлина за началото на строителните работи, след като проектът „получи необходимите екологични разрешителни за изграждането на комплекса.

„Няколко видеоклипа бяха качени в сайтовете на социалните медии, показващи багери, „принадлежащи на Министерството на благоустройството“, работещи в град Флор де Мангъл, в департамента Ла Унион, Източен Ел Салвадор.

Това съответства на официалните планове за летището. Членовете на местната общност обаче изразиха недоволството си от този ход, който според тях нанася опасни жертви на животинския и растителния свят в района.

Лидерите на общността казват, че „най-малко 52 семейства, живеещи в района“, ще трябва да бъдат „преместени“. Правителството на Букеле говори за летището и Bitcoin City като за „сестрински проекти“, тъй като и двата бяха разкрити едновременно.

И двете са проектирани от мексиканския архитект Фернандо Ромеро.

Правителството се надява, че неговото дългоочаквано (и много отлагано) издаване на биткойн облигации ще помогне за финансирането на проектите. Старши изпълнителен директор на Bitfinex миналия месец заяви, че емитирането на BTC облигации ще се състои това лято.

В Съединените щати обаче сенаторите изразиха загриженост относно Букеле и неговите планове за приемане на BTC и призоваха правителството да изготви доклад за риска.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама