НачалоБлокчейн новиниTezos увеличава скоростта на транзакциите

Tezos увеличава скоростта на транзакциите

-

Tezos увеличава скоростта на транзакциите с надграждане „Nairobi“

Tezos внедри своята четиринадесета надстройка на мрежата, „Найроби“, която значително подобрява скоростите на транзакциите, правейки ги до осем пъти по-бързи.

Надстройката в Найроби въвежда нов механизъм за такси, като таксува потребителите въз основа на използването на мрежата вместо традиционната фиксирана такса.

Блокчейн мрежата Tezos представи най-новата си надстройка, „Nairobi“, която обещава да революционизира скоростите на транзакциите, като ги направи осем пъти по-бързи от преди. Този напредък следва надстройката „Мумбай“, внедрена през март, която позволи на блокчейна да обработва до 1 милион транзакции в секунда (tps).

За разлика от традиционните фиксирани такси, които работят по универсален модел, надстройката в Найроби въвежда нов механизъм за такси. Този актуализиран подход взема предвид използването на мрежата при определяне на таксите, като предлага по-справедливо и по-персонализирано изживяване за потребителите.

Освен това надграждането на Найроби носи важен напредък за Smart Rollups на Tezos. Този инструмент за мащабиране, основен за подобряване на скоростта на използване на мрежата, сега ще бъде обект на автоматични и непрекъснати актуализации всеки път, когато се внедряват нови надстройки в мрежата на Tezos. Тази функция гарантира, че Smart Rollups са винаги в синхрон с най-новите мрежови разработки, оптимизирайки тяхната производителност.

Независимо от значителните подобрения, внесени от Найроби, използването на мрежата Tezos остава сравнително ниско в момента. През последните 24 часа Tezos обработи едва 68 000 транзакции, далеч от обема, наблюдаван при други популярни блокчейни за същия период от време.

На пазара на криптовалута токенът XTZ на мрежата се търгуваше с 2% спад, оценен на 80 цента към момента на писане. Въпреки това е важно да се отбележи, че пазарното представяне на дадена криптовалута често не отразява техническия напредък на основния блокчейн. Следователно, въпреки настоящите пазарни условия, надграждането на Найроби представлява значителен скок напред за Tezos.

Вижте още  Съдебен процес срещу Celsius Network

За да поставим нещата в перспектива, Ethereum, една от водещите блокчейн системи, обработи 1 милион транзакции през последните 24 часа. Междувременно BNB Chain се справи с 3,9 милиона транзакции, а биткойн, оригиналният блокчейн, обработи 400 000 транзакции за същия период.

От тези сравнителни данни става ясно, че има значително място за растеж по отношение на използването на мрежата за Tezos. Независимо от това, с подобренията на надстройката „Найроби“, мрежата на Tezos е по-добре оборудвана от всякога, за да се справи с увеличаването на използването и да предостави високоскоростни транзакции за своите потребители.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама