НачалоНовини за криптовалутиБиткойн ETF на прага на одобрение

Биткойн ETF на прага на одобрение

-

Биткойн ETF е на прага на одобрение, прогнозира главният изпълнителен директор на Circle

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Circle, Джереми Алер, предвижда одобрението на биткойн ETF, докато индустрията разрешава регулаторни проблеми.

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) получи множество заявления за биткойн ETF от мениджъри на активи със сини чипове като BlackRock и Invesco.

Тъй като пазарът на криптовалута се развива и узрява, одобрението за биткойн борсово търгувани фондове (ETF) вероятно е на хоризонта, според Джереми Алер, съосновател и главен изпълнителен директор на Circle. В неотдавнашното си интервю за Bloomberg на Световния икономически форум в Тиендзин, Китай, Allaire посочи, че много от регулаторните опасения, които преди това възпрепятстваха одобрението, сега се решават ефективно.

Allaire изрази оптимизъм относно появата на стабилни пазарни инфраструктури, които биха могли да поддържат продукти като Bitcoin ETF. Съзряването на спот пазарите, добре регулираната инфраструктура за попечителство и ефективното наблюдение на пазара, твърди той, смекчават опасенията, които преди това възпираха регулаторите. Тези подобрения предполагат повишена вероятност биткойн ETF да бъдат одобрени за общ достъп на инвеститори.

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е залята от спот приложения за Bitcoin ETF от реномирани мениджъри на активи, включително гиганти в индустрията като BlackRock и Invesco. Това демонстрира готовността на индустрията да приеме подобни финансови продукти.

Инсайдери в индустрията вярват, че разработването на ефективни механизми за наблюдение на пазара е от ключово значение за получаване на зелена светлина на спот ETF, мнение, което се повтаря от регулаторите в Онтарио. Служителите на канадската провинция настояха за създаването на зряла екосистема за попечителство, преди да санкционират първите биткойн ETF, които да се търгуват в Торонто.

Вижте още  Шефът на SEC отприщи гнева си на крипто индустрията

Доказателство за продължаващия интерес на инвеститорите към този клас активи може да се намери в представянето на Bitcoin Strategy ETF (BITO) на ProShares. Този биткойн фючърсен фонд изпита най-големия си седмичен приток от повече от година, привличайки 65 милиона долара от инвеститори, както наскоро беше съобщено от CoinDesk.

Allaire също засегна наблюдението на Circle за нарастващото търсене на цифрови долари в нововъзникващите пазари по време на интервюто за Bloomberg. Регулаторите на Сингапур са водещи, каза той, а Хонконг активно се стреми да се позиционира като основен център за пазари на цифрови активи и стабилни монети, тенденция, която Circle следи отблизо.

Нарастващото приемане и интерес към цифровите валути отварят нови врати за екосистемата на криптовалутите.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама