НачалоДруги крипто новиниETF в Хонконг обмисля разширяване на криптовалутата

ETF в Хонконг обмисля разширяване на криптовалутата

-

Извънредни новини: Най-големият мениджър на ETF в Хонконг обмисля разширяване на криптовалутата

Hang Seng Investment Management обмисля възможността за използване на криптовалути в своите съществуващи инвестиционни продукти, след като HSBC, най-голямата банка в Хонконг, обяви плана си да позволи на клиентите да купуват ETF за криптовалута.

Въпреки че няма ясна цел за създаване на ETF, фокусиран върху виртуални активи, Hang Seng следи отблизо развитието на свързани класове активи и проучва възможността за включване на виртуални валути в техните съществуващи разпределения на инвестиционни продукти.

Hang Seng Investment Management Co., Ltd., най-големият мениджър на ETF в Хонконг, заяви, че преразглежда възможността за внедряване на криптовалути в съществуващи инвестиционни продукти, след като HSBC, най-голямата банка в Хонконг, обяви, че ще позволи на своите клиенти да покупка… — Wu Blockchain (@WuBlockchain)

От стартирането на ETF Connect миналия юли, той привлече стабилен нетен приток на средства.

Само за един месец средните дневни активи под управление надхвърлиха 12 милиарда HKD, което представлява ръст от близо 80% в сравнение с декември миналата година.

През този период средният дневен обем на търговия беше близо 1,7 милиарда HKD, увеличение от над 7 пъти от планираното стартиране през юли миналата година, което представлява 6% от общия Stock Connect.

Leanne Li, главен изпълнителен директор на Hang Seng Investment Management, заяви, че RMB в момента е относително слаб и това може да повлияе на търговията с акции, деноминирани в RMB.

Независимо от това, когато акциите, деноминирани в юани, бъдат включени в ориентираната на юг Stock Connect, се смята, че ликвидността на модела с двойно гише ще бъде подобрена, насърчавайки интернационализацията на юаните.

Вижте още  Celsius получи одобрение за излизане от фалит

Ходът на Hang Seng Investment Management и HSBC да възприемат ETF за криптовалута отразява нарастващата популярност на виртуалните активи като инвестиционна опция.

Тъй като все повече финансови институции започват да предлагат ETF за криптовалута и други свързани продукти, се очаква те да продължат да се приемат като легитимен инвестиционен вариант.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама