НачалоДруги крипто новиниПлановете на Европейската комисия за цифрово евро

Плановете на Европейската комисия за цифрово евро

-

Изтекъл проект разкрива плановете на Европейската комисия за цифрово евро: По-близо до CBDC

Изтекъл проектодокумент от Европейската комисия хвърли светлина върху плановете на институцията за цифровото евро, предоставяйки интригуващ поглед към бъдещето на цифровите валути. Според проекта Европейската комисия иска да създаде свободно достъпно цифрово евро, като същевременно налага някои ограничения върху програмируемостта и лихвените проценти.

Според изтеклия документ основната цел на Европейската комисия е да гарантира, че всеки може да използва цифровото евро, независимо от социално-икономическото си ниво. В допълнение към подчертаването на стойността на финансовото включване, изявлението се стреми да запълни дигиталната празнина, като предостави на всеки достъп до цифрова валута.

Концепцията има за цел да осигури надеждна и сигурна система за цифрови плащания, която могат да използват както физически лица, така и компании.

Но изтеклата чернова също пояснява, че Европейската комисия планира да ограничи начина, по който цифровото евро може да бъде програмирано. Според документа програмируемостта на валутата ще бъде ограничена, за да спре потенциални злоупотреби и незаконни действия. Целта е да се балансират иновациите и регулаторният мониторинг, въпреки че точните подробности за тези ограничения все още не са решени.

Изтеклият документ също така подчертава интересно развитие, включващо лихвените проценти за цифровото евро. Изглежда, че Комисията на ЕС обмисля да направи лихвите в притежанията на цифрови валути незаконни. Това действие вероятно има за цел да избегне натрупването, да обезкуражи мащабното натрупване на цифрово евро и да насърчи разходите за стимулиране на икономиката.

Очаква се експертите и икономистите да не са съгласни относно потенциалните ефекти от предложеното ограничение на лихвените проценти върху усвояването и използването на цифрова валута.

Вижте още  Sei Network внедрява Crypto Bio

Привържениците на интелигентните договори изразиха тревога от изтеклата чернова. Според документа интелигентните договори може да бъдат де факто забранени в рамките на цифровото евро. Като се има предвид, че интелигентните договори могат да създадат усложнения и рискове, които изискват щателно регулиране, това ограничение вероятно има за цел да защити стабилността и целостта на цифровата валута.

Критиците обаче твърдят, че подобно ограничение би попречило на напредъка и иновациите на базираните на интелигентни договори блокчейн приложения.

Въпреки че изтеклата чернова предоставя ценна информация за плановете на Европейската комисия за цифровото евро, важно е да се има предвид, че документът не е окончателен и подлежи на парламентарни ревизии. Преди да изготви плана в писмен вид, Европейската комисия вероятно ще проведе повече срещи и консултации със заинтересованите страни.

Ангажиментът на Европейската комисия да проучи и реализира възможностите на цифровите валути на централната банка е отразен в изтеклото писмо. Дигиталното евро се стреми да утвърди Европейския съюз като пионер в областта на цифровите валути, като същевременно решава проблеми с достъпността, програмируемостта и лихвените проценти, докато светът на финансите продължава да се променя.

Въпреки че бъдещето на цифровото евро все още е във въздуха, тази изтекла бележка предоставя вълнуващ поглед върху потенциалните развития на европейския пазар на цифрови валути.

Последни новини

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Най-популярни

Реклама