НачалоНовини за крипто борсиSEC няма юрисдикция над криптовалутите на платформата Coinbase

SEC няма юрисдикция над криптовалутите на платформата Coinbase

-

SEC няма юрисдикция над криптовалутите на платформата Coinbase, борсови искове в отговор на съдебния иск на регулатора

Американската крипто борса Coinbase заяви, че цифровите активи, изброени на нейната платформа, попадат извън обхвата на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) в първия си правен отговор на делото на регулатора.

SEC съди Coinbase в началото на юни, твърдейки, че дузина от криптовалутите, предлагани чрез нейния портфейл или платформи за търговия, са нерегистрирани ценни книжа. В своя отговор, подаден рано в четвъртък, Coinbase твърди, че тези криптовалути не са инвестиционни договори и следователно не са ценни книжа.

Това е аргумент, който Coinbase е изтъквал преди в публични изявления като туитове и публикации в блогове, но подаването от четвъртък включва допълнителни подробности, обясняващи позицията на компанията: криптовалутите на платформата за вторичен пазар на борсата не са част от каквито и да било споразумения, при които организаторът продава актив, свързан с договор, твърди компанията, посочвайки като пример делото Howey на Върховния съд.

Емитентите на токените нямат задължения към инвеститорите, се казва в документацията.

„Тъй като в транзакциите през борсата на вторичния пазар на Coinbase не се носят такива задължения и тъй като стойността, която купувачите на Coinbase получават чрез тези транзакции, е присъща на закупените и търгувани неща, а не на бизнеса, който ги е генерирал, транзакциите не са транзакции с ценни книжа, “ се казва в подаването.

Някои от документите продължават да повтарят вече публикуваните публични изявления на Coinbase, като се твърди, че настоящият председател на SEC Гари Генслер е променил позицията си относно правомощията на регулатора върху крипто между встъпването в длъжност през април 2021 г. и средата на 2022 г.; казвайки, че компанията е поискала регулиране; и отбелязвайки, че Конгресът е започнал да разглежда въпроса за регулирането на крипто.

Вижте още  Директора на Binance осъжда изтеклите регистрационни файлове

„Дори SEC да беше правилна, че активите и услугите, които идентифицира, са в обхвата на съществуващия регулаторен орган, това действие трябва да бъде отхвърлено на независими основания, че нарушава правата на Coinbase за надлежен процес и представлява извънредна злоупотреба с процеса“, подаването казах.

„В продължение на години Coinbase доброволно се подчинява на регулиране от множество припокриващи се регулаторни органи, придържа се към обществените и ограничени официални насоки от SEC, старшия персонал на SEC и съдилищата относно прилагането на закона за ценните книжа към своята индустрия и моли SEC за насоки относно това как смята, че федералните закони за ценните книжа се отразяват върху индустрията на цифровите активи, тъй като действията на SEC отразяват ескалираща, но неразкрита промяна в собствения й възглед за нейните правомощия.“

„SEC избра“ да предприеме принудителни действия вместо създаването на правила, се твърди в документацията. Останалата част от документацията съдържа отговор точка по точка на делото на SEC.

В отделен документ, подаден също до съдията, който наблюдава делото, Coinbase твърди, че нейните права на надлежен процес са били нарушени, когато SEC е завела делото и че делото на SEC може да наруши доктрината за „основни въпроси“.

Компанията поиска от съдията да й позволи да подаде заявление за съкратено съдебно решение и да определи 7-седмичен график за своето предложение, опозицията на SEC и собствения си отговор на опозицията.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама