НачалоКриминални крипто новиниЗаподозрени крипто измамници от са задържани в Аржентина

Заподозрени крипто измамници от са задържани в Аржентина

-

Бразилия: Заподозрени крипто измамници от Braiscompany са задържани в Аржентина

Трима заподозрени бразилски крипто измамници бяха задържани при опит да избягат в Аржентина – докато полицията продължава да разследва закъсалата Braiscompany.

През март редица заподозрени служители бяха заснети как очевидно изпразват помещенията на фирмата в Сао Пауло под прикритието на нощта. През май полицейски служители издадоха заповеди за арест на редица служители на Braiscompany.

А ръководителите на фирмата изглежда са се опитали да избягат от страната, тъй като полицията започна разследване с кодово име Operation Halving. В официално съобщение от бразилската полиция служителите обясниха, че са заловили трима души във Фос до Игуасу, на границата между Бразилия и Аржентина .

Полицаи идентифицираха двама от хората като семейната двойка Артур и Сабрина Лима. Полицията каза, че дуото е „бягало от бразилските власти“, откакто съдът издаде заповед за арест миналия месец.

Какво представлява предполагаемата бразилска фирма за крипто измами Braiscompany?

Braiscompany беше крипто „брокер“, който стана известен по време на пандемията от коронавирус. Твърди се, че е предлагал да плаща на инвеститорите месечна възвръщаемост до 8% за депозити във фиат или биткойни (BTC).“

Членове“ бяха стимулирани да наемат други в програмата, с обещанието за по-високи награди, ако го направят.

Но инвеститорите заявиха през декември миналата година, че не са успели да изтеглят средства от платформата. По-рано тази година фирмата изглежда се срина, затваряйки офисите си, а нейните ръководители изглежда са избягали със средства на клиенти на стойност около 160 милиона долара.

Полицията твърди, че компанията е в центъра на предполагаема „криптопирамидална схема“. Служителите смятат, че Артър Лима е бил ключова фигура във фирмата и е отговарял за продуцирането на видеоклипове, използвани за популяризиране на компанията.

Вижте още  Скандал с Gala Games: Съоснователят зад кражба на $130 милиона

Те също смятат, че той е действал като „специален съветник“ на заподозрения водач Антонио Нето. Бразилската полиция каза, че е „потърсила помощ“ от „парагвайските и аржентинските власти“, знаейки, че бегълците вероятно ще се опитат „да влязат в чужда територия .”

Митнически служители от аржентинската страна на границата задържаха триото на международния мост Танкредо Невес. Малко след това тези служители върнаха двама души в Бразилия.

Трети все още е задържан, тъй като аржентински служители „изчакват приключването на бюрократичните процедури“, преди да предадат лицето на бразилските си колеги. Нето и Фабрисия Кампос, друга ключова фигура на Braiscompany, все още се укриват, каза полицията. Дуото има е добавен в червения списък на Интерпол, който изисква полицейските сили в повечето страни по света да арестуват заподозрени на място.

Миналата седмица член на бразилската камара на депутатите поиска Гилерме Хадад, ръководител на Binance Brazil, да присъства на бразилския парламент за разпит като част от собственото му разследване на предполагаеми схеми на крипто пирамиди.

Последни новини

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Най-популярни

Реклама