НачалоДруги крипто новиниARK Invest печели предимство в надпреварата за спот биткойн ETF

ARK Invest печели предимство в надпреварата за спот биткойн ETF

-

ARK Invest спечели предимство в надпреварата за спот биткойн ETF с епична маневра за споделяне на наблюдение

ARK Invest на Cathie Wood направи стратегически ход, който потенциално му дава предимство в надпреварата за спот биткойн борсово търгуван фонд в САЩ. Фирмата промени заявлението си, за да включи споразумение за споделяне на наблюдение, подобно на неотдавнашното подаване на BlackRock.

ARK променя Spot ETF подаването, за да включи функция, подобна на BlackRock

ARK Invest актуализира своето приложение за Bitcoin ETF с SEC.

Актуализацията включва споразумение за споделяне на наблюдение с борсата Cboe BZX — на която ще бъде листван ETF —  и базирана в САЩ крипто борса, „най-вероятно Coinbase“, според анализатора на Bloomberg ETF Ерик Балчунас.

„Борсата предлага да предприеме допълнителни стъпки към описаните по-горе, за да допълни способността си да получава информация, която би била полезна при откриването, разследването и възпирането на измами и пазарни манипулации в доверителните акции, базирани на стоки“, каза Cboe BZX в ревизирания приложение.

Споразумението за споделяне на наблюдение включва споделяне на данни относно пазарна търговска дейност, клирингова дейност и проверка на клиента, за да се предпази от евентуална пазарна манипулация.

ARK поиска разрешение да изброи своя роден спот BTC ETF за трети път през април, след като предишни заявления бяха отхвърлени от SEC през 2021 г. и 2022 г. Като причина за отказите регулаторът на ценните книжа посочи, че не отговаря напълно на правилата на практиката и разпоредбите на Закона за обмена за листване на финансов продукт.

Измененото подаване 19b-4 потенциално поставя ARK в конкуренция с BlackRock за получаване на първото по рода си одобрение на спот биткойн ETF в Съединените щати, тъй като първоначалното подаване за фонда дойде по-рано от това на BlackRock.

Вижте още  Илон Мъск разкрива конкурент на ChatGPT

Според Balchunas решението на SEC се очаква през август и всяко потенциално забавяне може да се разглежда като наистина лош знак за одобрение, освен ако забавянето не бъде последвано от зелена светлина на ETF на BlackRock, което може да сигнализира за намек за „фаворизиране“.

BlackRock вече избра Coinbase за негов биткойн попечител, ако и когато получи одобрение. Поради това съществуват опасения относно това дали инвестиционният гигант ще позволи на Coinbase да сключи споразумение за споделяне на наблюдение с друг субект, който потенциално може да го изпревари на пазара.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама