НачалоНовини за крипто борсиKraken API: Какво казват от Kraken за производителността

Kraken API: Какво казват от Kraken за производителността

-

Kraken API: Приматът на производителността

Kraken поставя значителен акцент върху инструментирането на кода, за да наблюдаваме и разбираме производителността на нашата система при тежки условия в реалния свят. Ние също използваме конкурентен бенчмаркинг, за да потвърдим как API на Kraken се подрежда във времето.

Скорост и латентност

Ние измерваме скоростта на търговия под формата на латентност. Забавянето е двупосочно забавяне и ние го определяме като времето между изпращането на заявка за търговия (напр. поръчка за добавяне) от клиентските системи и потвърждаването й от борсата.

За разлика от традиционните борси, крипто местата обикновено са по-малко географски концентрирани и не предлагат пълно колокация. В много случаи те са изцяло базирани в облак.

Чувствителните към забавяне клиенти ще разположат код навсякъде, където е физически най-близо до мястото. Следователно справедливото сравнение включва измерване на латентността от региона, който е най-подходящ за това конкретно място.

Закъснението също ще варира между заявките за търговия, дори при постоянна връзка между един клиент и борсата. Това се дължи както на разликите, така и на променливостта в интернет базираната търговия, както и на начина, по който борсата се справя с натоварването.

Тук виждате P25 латентността на Kraken за най-добрия път (25% от всички заявки за търговия са имали латентност на или под посочените милисекунди) спрямо някои от нашите най-добри конкуренти в различни региони, нормализирана за местоположение, по време на измерване на базовата линия през март.

Нашата основна латентност на двупосочна линия от около 2,5 ms представлява 97% подобрение спрямо Q1 на 2021 г.

Стабилност

Както бе споменато по-горе, производителността в реалния свят при голямо натоварване е толкова важна, ако не и по-важна, от производителността в най-добрия случай и цифрите за абсолютна латентност.

Вижте още  Bithumb навлиза на фондовия пазар на Южна Корея

Подобряването на разходите за изпълнение, намаляването на пропускането и управлението на пазарния риск зависи от минимизирането на променливостта на латентността между всяка заявка за търговия. Наричаме това трептене на променливостта и измерваме разликата между различните стойности на процента на латентност за една и съща времева рамка за вземане на проби.

Чрез измерване на трептене с P25 и P95 закъснения, ние улавяме значителен диапазон на производителност и наблюдавано поведение във времето. Например, ние измерихме как нашето трептене се сравнява с най-добрите конкуренти през седмицата от 5 до 12 ноември 2022 г., когато пазарната волатилност беше остра поради разпадането на FTX.

Нашата търговска инфраструктура се представи изключително добре, въпреки драматично увеличената волатилност и натоварване. Нашето трептене никога не надвишава 30ms. Други обмени се забавиха до няколкостотин милисекунди или заявките изтекоха изцяло, както е посочено от вертикалните пикове.

Пропускателна способност

Пропускателната способност отразява броя на успешните заявки за търговия (добавяне на поръчка, анулиране на поръчка, редактиране на поръчка и т.н.), обработени от борсата за даден период от време.

Подобно на латентността, ние обсъждаме пропускателната способност в теоретични или наблюдавани условия.

Наблюдаваната производителност е по-уместна, тъй като отразява много взаимосвързани фактори, включително ограничения на скоростта. Ние задаваме тези ограничения, за да предотвратим DDoS атаки и да поддържаме комфортно трафика в рамките на теоретичните граници.

Тук сме илюстрирали над 4-кратното подобрение на нашата максимална наблюдавана производителност (Q1 2021 спрямо Q1 2023). Вече увеличен от 250 000 заявки/мин до над 1 мм, остава значително пространство между това ниво и драматично подобрената ни теоретична максимална производителност.

Последни новини

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн

Съоснователят на BitMEX хвърля светлина върху взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн Съоснователят на BitMEX Артър Хейс предвижда ръст на биткойните на фона...

Най-популярни

Реклама