НачалоНовини за криптовалутиСтабилни монети и DeFi вероятно ще бъдат следващите цели на SEC

Стабилни монети и DeFi вероятно ще бъдат следващите цели на SEC

-

Стабилни монети, DeFi вероятно ще бъдат следващите цели на SEC при репресиите на крипто в САЩ: Беренберг

Стабилните монети и децентрализираното финансиране (DeFi) вероятно ще станат следващите цели в репресиите на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) срещу крипто индустрията, каза Беренберг в изследователски доклад.

Инвестиционната банка каза, че SEC може сега да се съсредоточи върху привеждането на стабилни монети, включително двете най-големи по пазарна капитализация, tether (USDT) и USD Coin (USDC), и протоколите за децентрализирано финансиране в съответствие с нормативните изисквания.

SEC заяви по-рано този месец, че съди крипто борсата Binance, нейния основател Changpeng „CZ“ Zhao и оперативната компания за Binance.US по обвинения в нарушаване на федералните закони за ценни книжа.

Ден по-късно тя съди конкурентната борса Coinbase (COIN) по подобни обвинения.

Ако SEC се стреми да намали потенциала нерегулираните DeFi протоколи да служат като жизнеспособни алтернативи на регулираните кредитори и борси, тогава те биха могли да се „насочат към стабилните монети, които служат като жизнената сила на децентрализираните финанси“, пишат анализатори, ръководени от Марк Палмър.

Като се насочва към тези стабилни монети, SEC може също да отслаби екосистемата DeFi, се казва в доклада. Беренберг казва, че ако USDC бъде атакуван от американските регулатори, въздействието върху приходите на Coinbase може да бъде значително, отбелязвайки, че през първото тримесечие на 2023 г. борсата е генерирала 199 милиона долара нетни приходи – около 27% от общите приходи – от приходи от лихви, спечелени от резервите на USDC .

Биткойн (BTC), който SEC потвърди като стока, а не като нерегистрирана ценна книга, вероятно ще бъде крайният бенефициент на репресиите, се казва в бележката.

Вижте още  Биткойн конференцията в Маями отбелязва спад

Акциите на MicroStrategy (MSTR) са в добра позиция да се представят по-добре, като се има предвид фокусът на компанията върху придобиването и задържането на биткойни, тъй като регулаторните ограничения вероятно ще доведат до крипто индустрия в САЩ, която е по-фокусирана върху биткойни, отколкото през последните години, докладът добавен.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама