НачалоДруги крипто новиниGensler се противопоставя на Bitcoin Spot ETF, за да убие всички криптовалути

Gensler се противопоставя на Bitcoin Spot ETF, за да убие всички криптовалути

-

Председател на комисията по финансови услуги на Камарата на представителите на САЩ: „Gensler се противопоставя на Bitcoin Spot ETF, за да убие всички криптовалути“

В скорошно развитие републиканецът от Камарата на представителите на САЩ Патрик Макхенри, който е председател на Комитета по финансови услуги (FSC), се прицели в Комисията по ценни книжа и борси (SEC) за отхвърляне на биткойн спот борсово търгуван фонд (ETF) приложение.

Макхенри, твърд защитник на криптовалутата, изрази загрижеността си относно това, което той възприема като липса на прозрачност в рамките на SEC и призова председателя Гари Генслер да даде ясно обяснение за решението.

ETF се превърнаха в рутинни финансови инструменти за инвеститорите и се регулират от SEC. Макхенри подчерта този факт, подчертавайки, че отхвърлянето на физически биткойн ETF без валидна причина може потенциално да попречи на растежа и приемането на криптовалути в Съединените щати.

„Единствената причина Генслер да се противопостави на физически биткойн ETF е, ако иска да убие всички криптовалути в Америка“, твърди Макхенри.

Председателят на SEC Гари Генслер

Решението на SEC да отхвърли заявлението за биткойн спот ETF, подадено от BlackRock и други, повдигна вежди във финансовата общност. Регулаторният орган е посочил недостатъчна информация като основание за разпореждането си за допълване на заявлението. Този ход не само разочарова играчите в индустрията, но и предизвика критики от законодатели като Макхенри.

Председателят Макхенри, заедно с председателя на съдебната комисия на Камарата на представителите Джим Джордан и председателя на надзора и отговорността на Камарата на представителите Джеймс Комър, отговориха на административните действия на SEC, осъждайки това, което те възприемат като липса на прозрачност в SEC на Gensler.

Вижте още  FTX гледа към бъдещето

Републиканските законодатели изразиха своята загриженост относно работата на агенцията с молбата за биткойн спот ETF и призоваха за по-голяма яснота в процесите на вземане на решения.

Сблъсъкът между Макхенри и Генслер подчертава продължаващия дебат около криптовалутите и тяхното регулиране. Докато някои настояват за по-строг надзор за смекчаване на рисковете и защита на инвеститорите, други се застъпват за по-разрешителен подход за насърчаване на иновациите и икономическия растеж.

Председателят Генслер е известен с предпазливата си позиция по отношение на криптовалутите, като подчертава необходимостта от защита и регулиране на инвеститорите. Подходът му обаче предизвика критики от тези, които вярват, че може да задуши развитието на този нововъзникващ клас активи.

Изявленията на Макхенри отразяват нарастващото настроение сред привържениците на криптовалутите, които се опасяват, че регулаторните мерки могат да възпрепятстват техния напредък.

Последни новини

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Чарли Мънгър, твърдият критик на биткойн почина на 99

Легендарният инвеститор и биткойн скептик, Чарли Мънгер, почина на 99 години: Поглед към неговата противоречива история с крипто Чарли Мънгер, влиятелният заместник-председател на Berkshire Hathaway и...

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Биткойн ETF с най-големите седмични притоци на крипто

Нарастващият интерес към спот биткойн ETF стимулира най-големите седмични притоци на крипто, достигайки $346 милиона Чупещ рекорди приток от $346 милиона в инвестиционни продукти за дигитални...

Най-популярни

Реклама