НачалоНовини за крипто борсиIRS нарежда на Kraken да разкрие потребителска информация

IRS нарежда на Kraken да разкрие потребителска информация

-

IRS нарежда на Kraken за разкриване на потребителска информация в продължаваща битка

В скорошна съдебна декларация от 30 юни беше разкрито, че на популярната борса за криптовалута, Kraken, е наредено да предостави потребителска информация на Службата за вътрешни приходи (IRS). Решението идва като част от продължаваща съдебна битка между Kraken и IRS, като данъчната агенция иска да получи потребителски записи от борсата от май 2021 г.

Настоящият случай, започнал през февруари 2023 г., произтича от усилията на IRS да изпълни призовка, издадена през 2021 г. В документацията се посочва, че от Kraken се изисква да предостави на IRS идентификационни данни на потребители, които са търгували с криптовалута на стойност минимум $20 000 в рамките на едногодишен период. Това изискване важи за лица, които са били активни в платформата между 1 януари 2016 г. и 31 декември 2020 г.

Според съдебното решение Kraken трябва да разкрие конкретна информация като потребителски имена, дати на раждане, данъчни номера, адреси и данни за контакт на IRS. Съдът обаче призна, че исканията на правителството за информация са били прекалено широки в някои аспекти. По-специално, съдът се съгласи с Кракен, че исканията на IRS за данни от Know Your Customer (KYC) и Anti-Money Laundering (AML), както и информация относно заетостта на потребителите, нетната стойност и източниците на богатство, надхвърлят обхвата на разследване. Следователно Kraken в момента не е задължен да предоставя тези данни на IRS.

В допълнение към потребителската информация, от Kraken също се изисква да предостави определена информация във веригата, включително хешове на транзакции и блокчейн адреси. Съдът признава значението на „chainsplitting“ или хард форкове, които могат да повлияят на притежанията на криптовалута на потребителите, но може да не бъдат напълно отразени в записите на Kraken. Следователно борсата трябва да предостави съответните данни за блокчейн на IRS.

Вижте още  Делото на Terraform Labs се придвижва напред

Нещо повече, Kraken трябва да предостави конкретни транзакционни записи, които не се считат за част от твърде широките искания на правителството. Това изискване гарантира, че IRS получава подходяща информация, като същевременно до известна степен защитава поверителността на потребителите.

Решението на съда представлява значително развитие в продължаващия спор между Kraken и IRS. Тъй като популярността и използването на криптовалутите продължават да нарастват, регулаторните органи по света се борят с това как да се справят с проблемите на данъчното облагане и спазването на законодателството в тази бързо развиваща се среда.

Въпреки че съдът се произнесе в полза на Kraken по определени аспекти, борсата остава задължена да предостави значително количество потребителска информация на IRS, което поражда опасения относно поверителността на потребителите и потенциалните последици за по-широката общност на криптовалутите.

Тъй като тази правна битка се развива, тя вероятно ще има широкообхватни последици както за Kraken, така и за други борси за криптовалути. Резултатът от този случай може да създаде прецедент за начина, по който IRS и други регулаторни агенции подхождат към данъчното спазване в пространството на криптовалутите. Междувременно потребителите и инвеститорите ще следят отблизо развитието, за да разберат въздействието върху тяхната поверителност и финансови дейности в сферата на цифровите активи.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама