НачалоБлокчейн новиниPolkadot Decoded 2023: Гавин Ууд разкрива многофункционално блоково пространство

Polkadot Decoded 2023: Гавин Ууд разкрива многофункционално блоково пространство

-

Polkadot Decoded 2023: Гавин Ууд разкрива пътна карта за най-сигурното и многофункционално блоково пространство

Наскоро приключилата конференция Polkadot Decoded 2023 събра над 100 лектори и представи 100 блокчейн проекта, генерирайки голямо вълнение в общността. По време на събитието основателят на Polkadot, Гавин Ууд, разкри новаторска пътна карта за бъдещето на платформата, сигнализирайки за масивна промяна в архитектурата на Polkadot, която обещава да създаде най-сигурното и гъвкаво блоково пространство в света.

В основната си реч Гавин Ууд обърна внимание на критичен проблем с настоящия модел на търг на слотове, подчертавайки неговата твърдост и високи входни бариери, които пречат на разработчиците да експериментират и внедряват код. Освен това този модел не се погрижи добре за участниците на дребно. Въпреки това, Гавин Ууд предложи гъвкава алтернатива, която може да революционизира работата на блокчейн екосистемата.

1/ Основателят на Polkadot, @gavofyork, разкри вълнуваща пътна карта @PolkadotDecoded 2023 и всички в общността са развълнувани!

Основният извод от основната бележка? Масивна промяна в архитектурата на Polkadot, която ще създаде най-сигурното и гъвкаво блоково пространство в света. — Alpha Airdrop (@AlphAirdrop)

Предложената система включва динамична доставка на „ядра“ чрез преминаване от модела на лизинг към продажба на „основно време“. Тази промяна на парадигмата в архитектурата на Polkadot предлага гъвкавост чрез два вида продажби: групови и мигновени.

Месечната продажба на „основно време“ позволява на разработчиците да мащабират блоковото пространство според нуждите, докато опцията „плащане според нуждите“ позволява достъп до ресурси при поискване. Тази новооткрита гъвкавост има потенциала да отключи иновациите, да увеличи капацитета и да подобри управлението на ресурсите в рамките на екосистемата Polkadot.

Вижте още  Разработчиците на Paradigm и Blur обявяват Blend

Едно от основните предимства на този подход се крие в неговата гъвкавост, тъй като дава възможност на пазарното търсене да определя детайлите, намалявайки потенциала за дългосрочни дефекти в дизайна. Освен това, този нов модел може потенциално да увеличи ликвидността на DOT (родния токен на Polkadot) чрез намаляване на периодите на блокиране, въпреки че конкретни подробности все още не са определени.

Въвеждането на „насипно основно време“ бележи важен крайъгълен камък, тъй като блоковото пространство най-накрая се търгува като истинска стока, достъпна и използвана според нуждите, без тежестта на управлението на голяма верига.

Тази иновация изравнява условията за игра за нови екипи, като намалява бариерите за навлизане и насърчава иновациите. Предложените промени обещават да превърнат DOT в нещо повече от още един токен; той се превръща във врата за масивния приток на web2 бизнеси в web3.

Въпреки че фокусът на вниманието остава върху Polkadot, предложените промени имат отражение и върху мрежата Kusama. Новите разработки ще осигурят на екипите по-лесен път за навлизане в Kusama, позволявайки им да използват нейния експериментален характер. Това съживява възходящата позиция за Кусама и създава среда, която обхваща контролиран хаос.

Важно е да се отбележи, че въпреки че промените в Kusama са значителни, от маркетингова гледна точка, релейната верига Polkadot ще остане централната сцена и основният фокус. Екипът на Polkadot възнамерява да подчертае възможностите на релейната верига и подобренията в нейната архитектура, затвърждавайки позицията си на лидер в блокчейн пространството.

Конференцията Polkadot Decoded 2023 представи вълнуващи постижения и партньорства, но е изключително важно да се признае, че много подробности тепърва ще бъдат уточнявани. Тази пътна карта дава поглед върху бъдещо предложение, оставяйки общността нетърпелива да види как ще се развият тези развития както за Polkadot, така и за Kusama.

Вижте още  Shiba Inu и Atomic Wallet потвърждават интеграцията на Shibarium

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама