НачалоДруги крипто новиниСамсън Моу критикува Илон Мъск за две исторически грешки

Самсън Моу критикува Илон Мъск за две исторически грешки

-

Биткойн максималистът Самсън Моу критикува Илон Мъск за две исторически грешки

В скорошен туит биткойн максималистът Самсън Моу насочи вниманието към възприеманите провали на Илон Мъск при пълното приемане на биткойн и интегрирането на децентрализирани технологии, предизвиквайки дебат в крипто общността.

Първата спорна точка на Моу се въртеше около колебливия подход на Tesla да възприеме напълно биткойн. През 2021 г. Tesla влезе в заглавията, като обяви намерението си да закупи биткойн и да го активира като метод на плащане за своите електрически превозни средства. Компанията обаче бързо се оттегли от това решение, позовавайки се на опасения относно въздействието върху околната среда на добива на биткойни. Илън Мъск обеща да възстанови плащанията с биткойн, ако по-голямата част от копаенето на биткойни се захранва от възобновяема енергия, но това условие остава неизпълнено.

Когато историците погледнат назад и анализират бляскавата кариера на Илон, тя ще бъде белязана от 2 провала:

1) Неуспех да възприеме напълно #Bitcoin в своите компании след първоначалното начало.

2) Неуспешно интегриране на Nostr/LN към Twitter в името на преследването на архитектура на „супер приложение“ на WeChat.

— Самсън Моу (@Excellion)

Неуспехът да се интегрира напълно биткойн в операциите на Tesla се разглежда от Моу като пропусната възможност за Мъск. Биткойн, като децентрализирана и глобално призната цифрова валута, можеше потенциално да революционизира бизнес модела на Tesla и да разшири привлекателността му за нарастващата крипто общност.

Освен това Самсън Моу критикува нежеланието на Мъск да интегрира Nostro, децентрализиран протокол за социални мрежи, разработен от основателя на Twitter, Джак Дорси, заедно с Bitcoin Lightning Network. Lightning Network е решение от ниво 2, което подобрява скоростта и намалява цената на биткойн транзакциите. Моу твърди, че като възприеме тези децентрализирани технологии, Мъск би могъл да позиционира Tesla като пионер в индустрията, съперничейки на популярни супер приложения като WeChat.

Вижте още  Робърт Кенеди обещава подкрепа за обезпечен с биткойн долар

Туитът на Моу подчерта потенциалните последици от решенията на Мъск. Позовавайки се на бъдещи историци, анализиращи кариерата на Мъск, Моу прогнозира, че те ще гледат на тези провали като на значителни петна върху иначе славното наследство. Очевидната липса на инициатива при приемането на децентрализирани технологии, въпреки широко разпространените препоръки, може да повдигне въпроси относно преценката и вземането на решения от Мъск.

Освен това биткойн максималистът посочи участието на Мъск в популяризирането на Dogecoin, вдъхновена от мемове криптовалута, на която липсва скалируемостта и техническата устойчивост на биткойн. Моу смята подкрепата на Мъск за Dogecoin, като същевременно пренебрегва децентрализираните технологии, като несъответствие на приоритетите и по-нататъшен провал в разбирането на потенциала на базираните на блокчейн решения.

Добавяйки към хорът от критики, Сипедин Амос, автор на широко аплодирания „Биткойн стандарт“, твърди, че по-големият провал на Мъск е неспособността му да изгради печеливш бизнес, без да разчита на държавни субсидии. Забележката на Амос подчертава мнението, че успехите на Мъск може да са били подкрепени от външни фактори, а не да произтичат чисто от неговия бизнес нюх.

Въздействието на Илон Мъск върху индустрията на криптовалутите не може да бъде подценено, тъй като неговите действия и изявления многократно са повлияли на пазарните настроения и са предизвикали значителни колебания в цените. Въпреки това, критиките от биткойн максималисти като Самсън Моу и забележителни фигури като Сипедин Амос подчертават важността на балансирания и устойчив подход както към технологичните иновации, така и към рентабилността на бизнеса.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама