НачалоНовини за крипто борсиКриптофирмите в Сингапур трябва да държат клиентски активи в отделен тръст

Криптофирмите в Сингапур трябва да държат клиентски активи в отделен тръст

-

Паричният орган на Сингапур (MAS) обяви в понеделник нови правила за доставчиците на крипто услуги, които ще изискват от тях да държат клиентски средства в отделен тръст преди края на годината, както и да ограничат заемането и залагането на токени на клиенти на дребно.

В съобщение за пресата MAS каза, че предложените крипто правила следват обществена консултация от октомври 2022 г., която показа „широка подкрепа“ за тези разпоредби. Съгласно проектозакона от крипто фирмите ще се изисква ежедневно да съгласуват активите на клиентите, да поддържат правилни записи и да осигуряват постоянен достъп и оперативен контрол на токените на клиентите.

Въпреки че на крипто фирмите няма да бъде позволено да предлагат заемане и залагане на клиентски токени, практиката все още ще бъде разрешена за институционални и акредитирани инвеститори.

Тези нови правила имат за цел да сведат до минимум риска от злоупотреба или загуба на клиентски средства и да улеснят възстановяването в случай на неплатежоспособност – проблеми, които станаха най-важните в Сингапур след колапса на Terra/Luna и FTX.

Крипто борсата Luno напуска Сингапур месеци след съкращения на персонала

Сега MAS търси обществена обратна връзка относно този проект на крипто законодателство, което ще влезе в сила до края на годината — обществеността може да отговори до 3 август. Регулаторът ще издаде отделен документ за консултации по-късно в понеделник, за да смекчи нелоялните търговски практики сред крипто фирмите.

В изявлението си MAS призова клиентите да останат бдителни въпреки въвеждането на ново законодателство. „Регламентите сами по себе си не могат да защитят потребителите от всички загуби, предвид изключително високия риск и спекулативния характер на DPT търговията“, пише в него.

„Потребителите трябва да продължат да бъдат изключително внимателни.“

Вижте още  Развиваща се регулация на криптовалутите в Сингапур

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама