НачалоНовини за криптовалутиЗащо крипто пазарът днес е нагоре?

Защо крипто пазарът днес е нагоре?

-

Цената на биткойн (BTC) и пазарната капитализация на крипто (TOTALCAP) изчистиха хоризонталните нива на съпротива. Биткойн (BC) също избухна от неутрален модел. Aptos (APT) е в процес на излизане от дългосрочна низходяща линия на съпротива.

Биткойн доминирани потоци от институционални фондове за втора поредна седмица, възлизащи на общо 124,7 милиона долара. Биткойн представлява 98% от потоците на институционалните фондове.

Крипто пазарна капитализация (TOTALCAP) се опитва да надхвърли съпротивата

TOTALCAP отбеляза растеж след възстановяването си на нивото на подкрепа от $980 милиарда около 15 юни. Пет дни по-късно цената надмина низходящ паралелен канал, който беше установен от 14 април. Това потвърди завършването на фазата на корекция и сигнализира за началото на ново движение нагоре.

Въпреки че е изправен пред предизвикателства да надмине зоната на съпротива от $1,15 трилиона, TOTALCAP в крайна сметка проби на 1 юли. Това постижение допълнително засилва възходящата тенденция.

Ако възходящата траектория продължи, TOTALCAP има потенциала да достигне $1,30 трилиона, установявайки нов връх за годината. Обратно, ако падне под 1,15 трилиона долара, това ще покаже, че предишният пробив е бил аномалия, водеща до спад обратно до 980 милиарда долара.

Цената на биткойн (BTC) излиза от модела на продължаване

Към 23 юни биткойнът достигна нов годишен връх от $31 431, надминавайки нивото на съпротива от $30 650. Той обаче не успя да затвори над този праг, което показва, че пробивът все още не е потвърден.

Въпреки това, цената на BTC излезе от модел на симетричен триъгълник на 3 юли. Въпреки че този модел се счита за неутрален, той често води до продължаване на съществуващата тенденция. Така че пробивът беше най-вероятният сценарий.

Вижте още  Dogecoin, Shiba Inu и възходът на ScapesMania

Увеличение, което преминава през цялата височина на модела, ще доведе цената на BTC до $32 800. Но ако биткойн отново попадне в триъгълника, той може бързо да спадне до $29 000.

Цената на Aptos (APT) изчиства 155-дневната съпротива

Цената на APT падна под низходяща линия на съпротива от 26 януари. Намалението доведе до дъно от $5,40 на 10 юни.

Цената обаче отскочи и след това започна възходящо движение. На 1 юли тя избухна от съпротивителната линия. По това време линията е съществувала от 155 дни.

Пробивите от такива дългосрочни структури обикновено водят до значителни възходящи движения. В момента APT търгува в зоната на съпротива от $8,15.

Ако APT затвори над него, той може да се увеличи до следващата съпротива при $13,50. Въпреки това може да последва спад до $6, ако бъде отхвърлен.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама