НачалоДруги крипто новиниBRICS финализира плана за масово разширяване

BRICS финализира плана за масово разширяване

-

BRICS финализира плана за масово разширяване, тъй като все повече страни проявяват интерес към присъединяване към икономическия съюз

Икономическата коалиция на страните от БРИКС финализира план за привличане на нови държави в групата, според вътрешен източник.

В ново интервю за RT, подкрепян от руското правителство, южноафриканският шерп от БРИКС Анил Сукал казва, че той и други, работещи в групата, са получили задачата да приоритизират и организират усилия за разширяване на алианса през последната година или нещо повече.

Според Сукал лидерите на БРИКС ще се съберат по време на среща на върха в Южна Африка следващата седмица, за да обсъдят подробностите за това как да посрещнат повече страни в своя кръг.

„…Следващата седмица в Дърбан тук, в Южна Африка, имаме специална среща с шерпи, за да разгледаме финализирането на нашите усилия за разширяване. След това този доклад ще бъде предаден на нашите министри. И Южна Африка ще свика виртуална среща на министрите на външните работи преди края на юли, за да направи препоръки към лидерите на срещата на върха през август по отношение на разширяването на БРИКС.

Сукал казва, че последователната позиция на БРИКС да подкрепя най-добрите интереси на развиващия се свят вместо старата гвардия е привлякла повече страни, които искат място на масата.

Той казва, че БРИКС се опитва да пренареди геофинансова ситуация, която е „напълно извън връзка“ със съвременната реалност.

„Това до голяма степен се дължи на факта, че BRICS вече е утвърден като основен глас на Глобалния юг на международната платформа. БРИКС се срещат през последните 15 години.

Вижте още  Ангажиментът на Binance за съответствие

Това ще бъде 15-ата среща на върха, на която Южна Африка ще бъде домакин, и ние имахме последователно послание по отношение на защитаването на интересите на развиващия се свят, включително Африка, и мисля, че нашият опит от последните 15 години показа, че сме били последователни и ние призоваваме за цялостна реформа на архитектурата на глобалното управление.

Защото имаме архитектура на управление, която е доминирана от Запада и която се формира след Втората световна война, която е остаряла и напълно не е в синхрон с глобалната реалност, която имаме през 2023 г. Развиващият се свят продължава да бъде маргинализиран и ние не сме третирани като равни .”

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама