НачалоДруги крипто новиниДецентрализираният Twitter Rival включва 100 000 потребители

Децентрализираният Twitter Rival включва 100 000 потребители

-

Децентрализираният Twitter Rival включва 100 000 потребители, но Мъск има ли право?

Децентрализираната алтернатива на Twitter Mastodon печели 110 000 потребители, тъй като ботове с изкуствен интелект, изчерпващи емисиите в Twitter, дразнят Илон Мъск.

Социалната медийна компания Web3 Mastodon отбеляза огромен ръст на потребителите, след като бившият главен изпълнителен директор Илън Мъск обяви ограничения на изгледите на публикации, за да ограничи изтриването на AI.

Twitter Alternative Mastodon се хвали, че не се нуждае от изкуствен интелект

На 2 юли, един ден след забраната на Twitter, създателят на Mastodon Eugen Rochko потвърди 110 000 нови регистрации.

Mastodon е приложение за социални медии Web 3, работещо на хиляди компютри вместо на централизирани сървъри. Въпреки това, според TechCrunch, администраторите упражняват известен контрол върху потребителите, регистрирани на техните машини. Потребителите също могат да бъдат заключени, ако сървърът им падне.

За разлика от курирането на туитове, управлявано от AI, потребителите на Mastodon трябва изрично да кажат на платформата кои теми искат да следват, използвайки хаштагове.

Миналата седмица Мъск обяви нова политика за намаляване на публикациите, които потребителите могат да видят, за да ограничи изтриването на данни от AI ботове. Той посочи, че е „неприятно“ да се налага да се поставят сървъри онлайн, за да обслужват практиките за събиране на данни на компаниите с изкуствен интелект.

Създателят на ChatGPT OpenAI отказа да каже колко данни използва неговият четвърти езиков модел Generative Pre-trained Transformer. Съобщава се, че неговият по-ранен модел GPT-3 е бил обучен на около 570 GB данни.

Spotify се съгласи да ограничи достъпа на бот до своя музикален каталог при поискване от Universal Music Group по-рано тази година.

Вижте още  Крипто зимата изисква взе още една жертва - Wyre затваря

Потребителите осъдиха опита на Twitter да създаде приходи чрез абонаментна услуга, която пусна, за да намали имитирането. Често срещаната критика включваше колко лесно всеки може да създаде фалшив акаунт, ако плати таксата.

По-късно Twitter спря услугата, но остава да се види дали шумната реакция на последния трик на Мъск ще наложи преосмисляне.

По-устойчив ли е Twitter Damus на цензурата?

Apple премахна децентрализирания съперник на Twitter Damus от своя магазин за приложения миналата седмица, което предизвика критики от главния изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг и бившия изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси. Преди това Дорси даде 14 биткойна за разработването на протокола Nostr, на който разчита Дамус.

Протоколът Nostr не иска от потребителя имейл адрес, когато се регистрира. По-скоро използва технологията за криптографска двойка ключове на Nostr. Освен това Damus предава съобщения чрез децентрализирани релета, които според съобщенията могат да филтрират спама по-добре от сървърите.

Освен това приложението за социални медии позволява биткойн да прехвърли Lightning, P2P микроплащателния слой на биткойн. Apple критикува платформата за използването на биткойни, за да заобиколи политиката на технологичния гигант, че всяка монетизация следва неговите политики за покупки в приложението.

Имате ли да кажете нещо за децентрализирана алтернатива на Twitter или нещо друго? Пишете ни или се присъединете към дискусията в нашия Telegram канал. Можете също да ни видите в TikTok, Facebook или Twitter.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама