НачалоНовини за крипто борсиНовите регулации в Южна Корея за крипто

Новите регулации в Южна Корея за крипто

-

Как новите регулации на Южна Корея за цифрови активи ще засегнат крипто компаниите?

Южна Корея наскоро въведе нови разпоредби за индустрията на цифровите активи, тъй като азиатските нации продължават да приветстват крипто. Новото законодателство за виртуални активи обаче може да промени начина, по който крипто компаниите работят в окръга.

На 3 юли компанията за блокчейн анализи и съответствие Chainalysis подробно описа последиците от встъпителната самостоятелна крипто сметка на Южна Корея.

Пуснати са регулации за крипто в Южна Корея

На 30 юни Националното събрание на Южна Корея прие Закона за защита на потребителите на виртуални активи. Това е първото самостоятелно законодателство за цифрови активи, което установява ключови предпазни мерки за крипто търговците и потребителите.

Южнокорейските финансови регулатори наложиха надзора на доставчиците на услуги за виртуални активи (VASP).

Този надзор включва субекти, улесняващи покупката, продажбата, обмена, трансфера и съхранението на крипто активи. Те включват брокери, оператори на платформи и попечители, потвърди Chainalysis.

Той добави, че Bank of Korea може също да поиска данни от тези фирми. Това би било при необходими обстоятелства за „паричната и финансова стабилност и гладкото функциониране на системите за плащане и сетълмент“.

Някои от защитите на потребителите включват изисквания, че фиатът на клиента трябва да се съхранява в банка или лицензирана институция. Това е, за да ги защити срещу колапс или затваряне на крипто борсата или фирмата.

Освен това крипто на потребителите ще трябва да бъде отделено с „уговорен процент“, който трябва да отиде в студени портфейли.

Освен това, крипто компаниите в Южна Корея ще трябва да имат застраховка, покриваща техните резерви, за да предпазят клиентите от „загуба на виртуални активи от кражба или технологичен срив“.

Вижте още  Клейтън казва, че „голяма част“ от крипто токените са ценни книжа

Търговията с вътрешна информация, тайните споразумения, търговията с фалшиви сделки и други пазарни злоупотреби са изрично забранени. Освен това „VASP нямат право да търгуват с токени, издадени от тях самите или от свързани лица“, пояснява Chainalysis.

Правилата са много подобни на тези, които Хонконг въведе миналия месец.

Въпреки това, ръководители на индустрията като главния генерален секретар на Korea Blockchain Enterprise Promotion Association, Lee Suh Ryoung, не бяха толкова ентусиазирани.

„Законът като цяло остава заседнал в перспективата на традиционните финанси по отношение на регулирането на крипто, което може да потисне индустрията, вместо да я насърчава“, каза той.

Азиатските нации бързат да регулират

Въпреки очевидната суровост на новите правила, нациите в цяла Азия се борят да създадат регулаторни рамки за класа активи.

Хонг Конг стартира своето ново законодателство за VASP миналия месец и сега планира да създаде регулаторна рамка за стабилни монети.

Япония също засили своите крипто регулации, докато се състезава да стане регионален център за цифрови активи.

Сингапур също издаде лицензи за плащане на редица американски компании наскоро, включително Circle и Ripple през юни. Освен това централната банка на страната предложи нови правила за обмен, за да запази клиентските активи в законов тръст.

Тази седмица SEC на Тайланд също издаде насоки за крипто борси за показване на декларации за разкриване. Въпреки това, като стъпка назад, той забрани на платформите да предоставят възвръщаемост на клиенти, които заемат крипто активи.

Предишна статия
Следваща статия

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама