НачалоДруги крипто новиниАмериканска банка плаща 9 000 000 долара глоба

Американска банка плаща 9 000 000 долара глоба

-

Американска банка плаща 9 000 000 долара глоба за предполагаемо принуждаване на клиенти да издържат на незаконни кредитни карти и практики за фактуриране

Една от най-големите банки в САЩ ще плати 9 милиона долара за предполагаемо принуждаване на нейни клиенти да страдат чрез незаконни практики за кредитни карти и фактуриране.

Бюрото за финансова защита на потребителите (CFPB) казва, че Citizens Bank, която оперира в 14 щата и има активи на стойност 222 милиарда долара, не е успяла да отговори правилно на спорове за кредитни карти на клиенти и искове за измами.

„Банката не успя разумно да проучи и разреши известия за грешка при фактуриране и искове за неразрешено използване, като накара клиентите да преминат през ненужни и натоварващи обръчи, които не се изискват съгласно Закона за истината в кредитирането, за да докладват за измама.

Банката също така не успя да кредитира напълно сметките на клиентите, когато възникнаха грешки при неоторизирано използване и фактуриране, като понякога не възстанови всички финансови такси или такси, дължими на клиентите.

CFPB казва, че банката, която е базирана в Роуд Айлънд, също не е предоставила на клиентите, които са изпратили известия за грешка при фактуриране, изискваните известия за потвърждение и отказ.

Освен това не успя да разкрие задължителна информация за кредитно консултиране на хора, които се обадиха на безплатния номер на банката, специално създаден за тази цел.

Директорът на CFPB Рохит Чопра казва, че другите банки трябва да бъдат нащрек.

„Федералният закон предоставя важни права на притежателите на кредитни карти при оспорване на транзакции и разрешаване на грешки при фактуриране. Тъй като неизплатеният дълг по кредитни карти наближава 1 трилион долара, CFPB ще следи отблизо поведението на индустрията с кредитни карти.

Вижте още  DBS Bank и Китай дават възможност на бизнеса с e-CNY Merchant Solution

Citizens Bank, която е дъщерно дружество на Citizens Financial Group и е една от 15-те най-големи потребителски банки в страната, не призна, нито отрече обвиненията в споразумението.

Глобата от 9 милиона долара ще отиде във Фонда за граждански наказания на CFPB, който е предназначен да компенсира отговарящите на условията увредени потребители и да осигури финансиране за програми за обучение на потребителите и финансова грамотност.

Последни новини

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Най-популярни

Реклама