НачалоДруги крипто новиниDBS Bank и Китай дават възможност на бизнеса с e-CNY Merchant Solution

DBS Bank и Китай дават възможност на бизнеса с e-CNY Merchant Solution

-

Сътрудничеството между DBS Bank и Китай дава възможност за бизнес с e-CNY Merchant Solution

DBS Bank, известна със своя иновативен и благоприятен за криптовалутата подход, обединява сили с континентален Китай, за да насърчи новаторско решение за плащане за цифровия юан или e-CNY. Това ново начинание подчертава ангажимента на банката да използва авангардни цифрови технологии, предефинирайки как бизнесът се ангажира с финансовата си екосистема.

Създаването на e-CNY Merchant Solution

На 5 юли DBS Bank China представи решението за търговци e-CNY, платформа, която оборудва предприятията от континенталната част с възможността да приемат плащания в цифровата валута на централната банка на Китай (CBDC). Тази трансформираща услуга гарантира, че корпоративната клиентела на DBS Bank China може да събира плащания от своите клиенти в e-CNY и да улеснява автоматизираните сетълменти на e-CNY в техните банкови депозитни сметки в CNY.

Това решение, създадено с технологичната мощ на DBS, предлага множество предимства за бизнеса. Сред тях е способността да се събират CBDC плащания, без да се прибягва до досадни ръчни процеси на сетълмент, което улеснява транзакционния поток. Той допълнително разширява своите предимства за търговци, работещи в региони с ограничена интернет свързаност, преодолявайки дигиталното разделение.
Ефективно съгласуване и докладване

В допълнение към рационализирането на транзакциите, решението e-CNY подобрява процесите на съгласуване чрез консолидирани отчети за търговци. Бизнесът вече има достъп до детайлизирани транзакции в e-CNY чрез цифрово усъвършенстваната платформа за бизнес банкиране на DBS, което опростява финансовия преглед и анализ.

Както беше предадено от Джинджър Ченг, главен изпълнителен директор на DBS Bank China, институцията успешно обработи своята встъпителна e-CNY транзакция с базирана в Шенжен компания за кетъринг. Cheng подчертава, че „чрез безпроблемно интегриране на метод за събиране и сетълмент на CBDC в съществуващите платежни системи на нашите клиенти, ние помагаме на бизнесите им да бъдат устойчиви в бъдеще в цифрова икономика, където потребителите в Китай разчитат на e-CNY за своите ежедневни транзакции.“

Вижте още  CZ споделя тайната зад силния екипен дух на Binance

Тази инициатива допълнително илюстрира решимостта на DBS да подобри потребителското изживяване, като същевременно активно допринася за иновациите на китайския финансов пазар.

Изразявайки мислите си относно стартирането, Лим Сун Чонг, ръководител на глобалните транзакционни услуги на DBS Bank, очерта новата услуга на CBDC като критичен крайъгълен камък в тяхната мисия за улесняване на незабавни и безпроблемни плащания денонощно. Той беше ентусиазиран от възможностите, които предлага това стартиране, включително перспективата за проучване на нови решения за цифрови плащания като трансгранични CBDC плащания.

Разширяващата се екосистема e-CNY

Китай направи значителни крачки в популяризирането и разширяването на своя цифров юан от пускането му през 2019 г. Към края на 2022 г. централната банка отчете 13,6 милиарда e-CNY, еквивалентни на приблизително 2 милиарда долара, в обращение. Приет в 26 града и 17 провинции, обхватът на CBDC се очаква да нарасне, тъй като програмата прогресивно включва повече региони.

Участието на DBS в разработването на екосистемата e-CNY не е единственият му принос към напредъка на цифровата валута. Банката също изигра значителна роля в различни свързани с правителството блокчейн инициативи в Сингапур, отбелязвайки силната й позиция в глобалния пейзаж на дигиталните финанси.

Последни новини

Чарли Мънгър, твърдият критик на биткойн почина на 99

Легендарният инвеститор и биткойн скептик, Чарли Мънгер, почина на 99 години: Поглед към неговата противоречива история с крипто Чарли Мънгер, влиятелният заместник-председател на Berkshire Hathaway и...

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Биткойн ETF с най-големите седмични притоци на крипто

Нарастващият интерес към спот биткойн ETF стимулира най-големите седмични притоци на крипто, достигайки $346 милиона Чупещ рекорди приток от $346 милиона в инвестиционни продукти за дигитални...

Чарлз Хоскинсън търси признание за влиянието на Cardano върху Ethereum

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън подчертава иновациите на Cardano на фона на усилията за преструктуриране на Ethereum Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, твърди, че блокчейнът Ethereum...

Най-популярни

Реклама