НачалоБлокчейн новиниPolkadot води в дейността на разработчиците

Polkadot води в дейността на разработчиците

-

Разкриване на крипто екосистемата: Активността на разработчиците в мрежата Polkadot значително надминава тази на нейните конкуренти

Последните проучвания показват, че Polkadot, видна многоверижна мрежа за криптовалута, в момента е водеща по отношение на дейността на разработчиците. Този скок в активността не е отразен в ценовата стойност на неговия роден токен, DOT, който продължава да отслабва в по-ниските ешелони на цифровия пазар.

Няколко изненади от анализа на Santiment

В разкриваща публикация на 6 юли Santiment, реномирана платформа за анализ на блокчейн, разкри най-новите си открития относно дейностите по разработване на криптовалута. Резултатите, открити от това проучване, обърнаха внимание на няколко глави в крипто пространството.

Според данните, получени от Santiment, активността на разработчиците в мрежата Polkadot значително надминава тази на нейните конкуренти. Платформата изчисли значителна 30-дневна активност на разработчиците от 546 за Polkadot и неговата „канарска мрежа“ Kusama, позиционирайки тези две мрежи на върха на класацията.

Методът на Santiment включва оценка на дейностите на GitHub за един месец, за да се разграничат относителните нива на ангажираност на разработчиците във всяка мрежа. Този показател разкри, че Cardano е на второ място, след двойните мрежи Polkadot, със записан месечен брой дейности на разработчици от 507.

Непредсказуемите претенденти: Status, Hedera, и Internet Computer

Докато върха на класацията имаше някои очаквани имена, следващите места донесоха справедлив дял от изненади. Сравнително по-малко известният проект Status, предлагащ защитени съобщения, крипто портфейл и уеб3 браузър, си осигури третото място, като се похвали с 400 активни разработчици за месеца.

Съвпадаща с тази цифра беше блокчейн мрежата Hedera, която беше следваща. В обрат на събитията, Internet Computer (ICP), въпреки трудния си път от широко рекламираното му създаване през май 2021 г., успя да задържи шестото място с 392 активни разработчици.

Вижте още  Крипто милиардерите губят много на фона на репресиите на SEC

Пазарните изоставащи: Dfinity и DOT

От стартирането си проектът Dfinity, който хоства интернет компютъра, остава сравнително тих. Неговият роден токен, който имаше удивително изкачване до четвъртото по големина криптовалута след стартирането си, сега е един от най-зле представящите се на пазара, след като по същество се срина.

Отсъствието на Ethereum от списъка на първите десет беше друг неочакван резултат. По същия начин, въпреки впечатляващата развойна дейност на Polkadot, неговият роден DOT токен напоследък е в застой.

Непрекъснатият растеж и диверсификация на Polkadot

Въпреки бавното представяне на родния си токен, Polkadot не показа признаци на забавяне. Мрежата продължава да интегрира нови крипто проекти чрез своите аукциони за сайдчейн или парачейн. На 3 юли Polkadot обяви актуализации за последните разработки на екосистемите, които включват засилено сътрудничество с инициативи за изкуствен интелект (AI).

В заключение, докато пазарът на криптовалута може да изглежда непредвидим, интензивната дейност на разработчиците в мрежи като Polkadot и Cardano разкрива активна, динамична екосистема под пазарните колебания. Въпреки че някои крипто токени се представят по-слабо на пазара, иновативните крачки в блокчейн технологията продължават неотслабващо.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама