НачалоNFT крипто новиниРазкриване на спада в плащанията на възнаграждения за NFT

Разкриване на спада в плащанията на възнаграждения за NFT

-

Разкриване на спада в плащанията на възнаграждения за NFT: аналитичен поглед

Плащанията на лицензионни възнаграждения с незаменими токени (NFT) напоследък предизвикаха значителни противоречия, всявайки разногласия между платформи и създатели. В интригуващ обрат колекционерите заобикалят незадължителните плащания на роялти, феномен, който е тема за разговори в NFT пространството.

Подводните течения зад спада на възнагражденията за NFT

Скорошно проучване от Nansen, водеща платформа за анализ на данни, разкри, че плащанията на роялти за NFT са се сринали до най-ниската си стойност за две години през юни 2023 г. Пикът за всички времена беше наблюдаван през април 2022 г., когато тези плащания възлизат на удивителните 28 000 ETH, еквивалентни на около 76 милиона долара, което увеличава приходите на създателите за една седмица. За разлика от това, в зенита през юни създателите събраха само 2000 ETH, или приблизително $3,8 милиона.

Драстичният спад във възнагражденията на създателите беше подхранван от появата на незадължителния пазар за лицензионни възнаграждения, Blur, и текущите политики, прилагани от OpenSea, водеща NFT платформа. За да се гарантират печалби на създателите на OpenSea, колекциите трябва да включват процедура за прилагане във веригата в своите интелигентни договори. В противен случай таксата за роялти по подразбиране е минимум 0,5%. В паралелен ход Blur изисква минимум 0,5% възнаграждения. И в двата сценария обаче вратата е отворена за колекционерите да увеличат вноските си към възнагражденията на създателите, практика, която изглежда рядко срещана.

Анализаторите на Nansen отбелязаха конкурентната динамика между двата пазара, като се надпреварваха да поддържат минимални плащания на роялти, като същевременно насърчават търговията. Те отбелязаха, „хонорарите са в низходяща траектория от февруари и Blur увеличи своя дял от платените лицензионни възнаграждения, постигайки равенство с OpenSea.“

Вижте още  Apple попада под контрол заради политиките на App Store

Пазарна динамика: приливи и отливи

Противно на неотдавнашния спад през юни, няколко изтъкнати колекции натрупаха милиони в плащания на авторски права от създаването си. Към 4 юли титанът на NFT Yuga Labs е натрупал колосалните $166 милиона в общи възнаграждения за своите колекции. Те включват Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club и Otherdeed for Otherside.

Освен това, NFT колективът Chiru Labs е събрал над $58 милиона хонорари за своята водеща колекция Azuki, заедно с производни проекти BEANZ и Elementals.

Докладът подчертава, че намаляването на плащанията на роялти е започнало преди минималната цена на Bored Ape Yacht Club да падне до 20-месечно дъно и преди дефектния монетен двор на Elementals на Azuki.

Големият дебат: Да се почитат или да не се почитат възнаграждения за NFT

Дискурсът относно това дали възнагражденията за NFT трябва да се зачитат се разпали през октомври 2022 г. Тогава Blur разгърна своя пазар с нулеви такси, целяйки да увлече професионални търговци на NFT и да представи директно предизвикателство на OpenSea в деня на откриването му. Blur позволи на колекциите да налагат такси за създатели след реакция от създатели и колекционери.

Едновременно с това други NFT пазари, включително X2Y2 и Magic Eden, наскоро преразгледаха своите политики за прилагане на роялти след кратък период на структури с нулеви такси. Тази продължаваща промяна показва развиваща се динамика на NFT пазара, движена от деликатен баланс между правата на създателите и предпочитанията на търговците. Тъй като секторът узрява, остава да видим как ще се развие пейзажът на възнагражденията за NFT.

Публикацията Разкриване на спада в плащанията на възнаграждения за NFT: аналитичен поглед се появи първо във FintechMode.

Вижте още  Bored Apes Yuga Labs си партнира с Magic Eden заради NFT проблем

Последни новини

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Най-популярни

Реклама