НачалоNFT крипто новиниТоп тенденции в блокчейн, които да следвате през 2023 г

Топ тенденции в блокчейн, които да следвате през 2023 г

-

Най-атрактивните тенденции в блокчейн, които да следвате през тази година

Докато повечето хора мислят за криптовалути като биткойн, когато чуят блокчейн, тази технология може да бъде толкова широка, колкото можете да си представите. Можете да използвате тази иновация за различни цели. В тази статия ще проверим основните тенденции в блокчейн, които можете да следвате тази година.

CBDC (цифрови валути на централната банка)

Блокчейн технологията несъмнено революционизира традиционния финансов сектор. Възприемането на виртуални активи от глобалните централни банки е сред най-новите тенденции във финансовата и блокчейн индустрията. Това развитие разкрива, че финансовите институции обмислят въвеждането на цифрови валути.

Проследяването на CBDC разкрива повече от 120 държави, които се интересуват от цифровите валути на централната банка. Фактори като финансово включване, рентабилност и по-ниски такси за транзакции правят CBDC привлекателни. Можете да запазите това развитие в списъка си за наблюдение за 2023 г.

Blockchain-as-a-Service (BaaS)

Blockchain-as-a-Service е сред водещите блокчейн тенденции за тази година. Известни фирми като Amazon и Microsoft вече са го интегрирали. BaaS ще предложи облачна платформа за потребителите да създават цифрови инструменти, използвайки възможностите на блокчейн.

Незаменяеми токени

Незаменяемите токени (NFT) започнаха да процъфтяват през 2021 г. Въпреки че манията по тях изглежда е умряла, тези активи ще останат приложими и са сред съответните тенденции в блокчейн пространството. Наскоро съоснователят на Animoca brands потвърди, че NFT все още са в пламъци, заявявайки, че артистите могат да се възползват повече от тях, отколкото използването на платформи като Spotify.

Animoca Brands е забележителна NFT колекция. Освен това NFT привлякоха пазарите на мода и онлайн игри. Например Dolce & Gabbana сключи огромна сделка за 6 милиона долара, като продаде своите включващи незаменими колекции от токени, които включват девет елемента. Остава от решаващо значение да се види как ще се развие пазарът на NFT тази година.

Вижте още  Binance с втора NFT колекция на Кристиано Роналдо

Метавселена

Metaverse е дигитален свят, който ще предложи на потребителите подобрени виртуални изживявания. Тази тенденция привлече големия бизнес. Например Facebook смени името си на Meta, за да демонстрира отдадеността си на развитието на метавселената.

Не забравяйте, че този дигитален свят не може да съществува без блокчейн. По този начин блокчейнът ще остане важен, тъй като метавселената набира все по-голяма популярност. Готови ли сте за живот във виртуален свят?

Освен това можете да наблюдавате внедряването на блокчейн в сектори като здравеопазване, недвижими имоти, финансови технологии, електронна търговия и социални мрежи.

Последни новини

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Биткойн ETF с най-големите седмични притоци на крипто

Нарастващият интерес към спот биткойн ETF стимулира най-големите седмични притоци на крипто, достигайки $346 милиона Чупещ рекорди приток от $346 милиона в инвестиционни продукти за дигитални...

Чарлз Хоскинсън търси признание за влиянието на Cardano върху Ethereum

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън подчертава иновациите на Cardano на фона на усилията за преструктуриране на Ethereum Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, твърди, че блокчейнът Ethereum...

Партньор на Shiba Inu със значителни разработки

Партньорът на Shiba Inu - Welly с голямо съобщение, предизвиква спекулации в общността След успешното партньорство между Shiba Inu и италианския ресторант за бързо хранене Welly's...

Най-популярни

Реклама