Биткойнът се оттегля до $30,6K

-

Биткойнът се оттегля до $30,6K, тъй като Blowout ADP Report засилва залозите за повишаване на лихвените проценти на Фед

Биткойнът (BTC) падна до $30 600 малко преди времето за публикуване, като част от отдръпването от 13-месечния връх от $31 500 се случи, след като докладът за частната заетост в САЩ на ADP достигна до медиите в 12:15 UTC, според данни на CoinDesk.

Докладът на ADP изненада пазарите в голяма степен нагоре, показвайки 497 000 работни места в частния сектор, добавени през юни, повече от два пъти повече от консенсусната прогноза за 220 000. Данните засенчиха доклад на Министерството на труда, който показа скромна слабост на пазара на труда, като броят на подадените молби за безработица за първи път се увеличи с 248 000 миналата седмица, пред прогнозата за 245 000.

Доходността на държавните облигации продължи ранното покачване след доклада на ADP, като двугодишната доходност скочи с около 15 базисни пункта до 5,118%, най-високото ниво от 2006 г., според платформата за графики TradingView.

10-годишната доходност добави 11 базисни точки до 4,05%, най-високото си ниво от март. Двугодишната облигация е по-чувствителна към очакванията за краткосрочни лихви. Покачването му до нови многогодишни върхове предполага, че търговците виждат Фед да удължи кампанията си за повишаване на лихвените проценти.

Наистина, фючърсните търговци на захранваните фондове сега виждат 94% шанс за повишаване на лихвения процент с 25 базисни пункта този месец, а пазарите сега отчитат шанс от 75 за три допълнителни повишения на лихвените проценти до края на годината. Преди пауза миналия месец Фед стартира така наречения си цикъл на затягане през март 2022 г. и оттогава повиши лихвите с 500 базисни пункта до диапазона 5%-5,25%.

Вижте още  Ethereum с повторен тест на ниво на съпротива от $2128

По-строгата парична политика беше сред факторите за припадането на крипто пазарите през последните 18 месеца. Борсовите търговци също реагираха негативно на новините от ADP тази сутрин, като фючърсите, обвързани с S&P 500, се търгуваха с 0,9% по време на пресата, а фючърсите на Nasdaq се понижиха с 1,1%.

Златото се търгуваше с 0,5% по-ниско за деня при 1905 долара за унция, а индексът на долара изтри ранните загуби и се търгуваше без промяна през деня при 103,24.

Последни новини

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Най-популярни

Реклама