НачалоНовини за криптовалутиFSC на Южна Корея въвежда отчитане на крипто

FSC на Южна Корея въвежда отчитане на крипто

-

FSC на Южна Корея въвежда отчитане на криптоактиви за служителите

Комисията за финансови услуги (FSC) на Южна Корея сменя предавките, като сега инструктира вътрешния си персонал да докладва своите крипто активи. Този ход е неразделна част от предстоящата втора фаза на законодателството, свързано с криптовалутите.

Мандат на FSC за отчитане на крипто активи

Водещият финансов наблюдател на Южна Корея, FSC, постанови служителите му да предоставят изчерпателен отчет за притежаваните от тях крипто активи. Новината за този мандат бързо се разпространи по местните медийни канали, разкривайки, че вътрешният персонал на FSC трябва да разкрие официално активите си.

При получаване на административно известие служителите на FSC, които изпълняват задължения, свързани с виртуални активи, и тези, които са изпълнявали подобни задачи през предходните шест месеца, се очаква да подадат подробна информация за своите крипто активи, както е определено в Закона за специфичната финансова информация.

Представител на FSC разкри, че комисията се стреми да финализира ревизиите до втората половина на годината, след гореспоменатото административно известие.

Задължителни подробности и очаквания за съответствие

Формулярът е предназначен да събира конкретна информация, като вида на притежаваната криптовалута, датата на придобиване, количеството и общата сума. В сегашния си вид правителствените служители вече имат мандат да декларират своите крипто притежания. Интересното е, че лицата, участващи във вземането на решения, свързани с тези активи, са забранени да притежават каквато и да е криптовалута.

Проактивната позиция на Южна Корея по отношение на регулирането е очевидна с предстоящото стартиране на втората фаза от нейния законодателен план за крипто пазара. Страната наскоро прие закони, свързани със защитата на потребителите и ограничаването на нелоялните търговски практики.

Вижте още  Развиваща се регулация на криптовалутите в Сингапур

Предстоящата фаза ще наблегне на аспекти като набиране на средства и разпределение, като първоначални предложения за монети (ICO). Законодателите възложиха на FSC да проведе съществени изследвания, за да ръководи последващите дискусии. Завършването на това изследване е насрочено за август.

Бързите и решителни регулаторни действия на Южна Корея

Подходът на Южна Корея за регулиране на крипто пазара е бърз и стабилен. Това беше допълнително увеличено след колапса на Terra, забележителна криптовалута, миналата година. Централната банка на нацията вече притежава правомощията да изследва крипто компаниите и техните операции.

Междувременно пейзажът на финансовото регулиране в Южна Корея постепенно узрява. Правителството даде възможност на нови финансови субекти да навлязат в банковата индустрия. Очаква се този ход да засили конкуренцията и да донесе ползи за потребителите.

Надзорът на регулирането на крипто пазара попада в обсега на финансовия регулаторен орган на Южна Корея. Това обяснява защо сега организацията очаква нейните служители да се ангажират с отчитането на крипто активи.

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама