НачалоДруги крипто новиниЗащо повече жени се връщат в офиса

Защо повече жени се връщат в офиса

-

По време на пандемията от COVID-19 близо два милиона жени не се върнаха на пазара на труда. През март 2023 г. се наблюдава възраждане на броя на жените, активни в работната сила (77,8 милиона) в сравнение с нивата преди пандемията през февруари 2020 г. (77,6 милиона).

Въпреки това, въпреки че все повече жени се връщат в офиса, те се сблъскват със значителни бариери, включително натиска да поддържат стандартите за младежка красота. Почти една на всеки четири жени заявява, че липсата на увереност е най-голямата им пречка при връщането им на работа. Много жени са изправени пред натиска да поддържат стандартите за млада красота в работата си.

Как жените подкрепят завръщането си в офиса?

Все повече жени реинвестират в себе си и си възвръщат увереността с помощта на козметична хирургия. Всяка четвърта жена обмисля процедури, които им дават възможност да възвърнат доверието в тялото си след раждането. Mommy Makeovers помага на жените да се почувстват уверени в завръщането си на работа.

Голям тласък на икономиката

През юни делът на жените в трудоспособна възраст между 25 и 54 години, които работят или търсят работа, достигна 77,8% – рекорд за всички времена. Сред афро-американските жени в тази възрастова група повече от 80% са в работната сила.

Това е голям обрат от ранните дни на пандемията, когато милиони жени загубиха работа, тъй като ресторанти и други лични фирми бяха затворени, а много други напуснаха пазара на труда, за да се грижат за деца или болни членове на семейството.

Икономистът Бетси Стивънсън казва, че в днешния супер стегнат пазар на труда работодателите са готови да предложат на работниците повече гъвкавост, което е улеснило родителите да се присъединят или да се присъединят отново към работната сила.

Вижте още  Децентрализираният Twitter Rival включва 100 000 потребители

Някои се притесняваха, че редиците на работещите жени ще бъдат депресирани с години. Но участието на жените в работната сила всъщност се възстанови след пандемията по-бързо от това на мъжете.

Стивънсън вижда това като доказателство, че жените са все по-решени да играят важна роля в икономиката. Точно преди пандемията жените за кратко превъзхождаха мъжете по щатните ведомости в САЩ.

„Това поколение жени не просто са стъпили на вратата. Те са прокарали цялото си тяло“, казва Стивънсън. „И дори когато бяха изтласкани, дългият трудов опит, дългите автобиографии им помогнаха бързо да се върнат.“

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама