НачалоБлокчейн новиниДесетки милиони долари, изтеглени от Multichain

Десетки милиони долари, изтеглени от Multichain

-

Десетки милиони долари, изтеглени от Multichain на Fantom заради възможен експлойт

Десетки милиони долари токени бяха изтеглени от моста Multichain в мрежата Fantom, като фирмите за сигурност спекулират, че това може да е пробив в сигурността.

Преместените токени включват 58 милиона долара от стейбълкойн USDC, 1020 опаковани биткойни (30,9 милиона долара), 7 200 опаковани етера (13,7 милиона долара) и 4 милиона долара от стейбълкойн DAI.

Той също така включва други токени като Chainlink, Curve DAO, YFI, Wootrade Network и почти една четвърт от общото предлагане на UniDex.

Активите също изглежда се движат по моста Moonriver на Multichain, включително $4,8 милиона USDC и $1 милион USDT. Блокчейн с кучешка тематика Dogechain също е видял внезапно движение на средства с най-малко $660 000 USDC, изпратени до същия портфейл на дестинация, който е бил използван при движението на средства от Moonriver.

Досега нито едно от средствата не е прехвърлено извън портфейлите, в които първоначално са били преместени. Те не са продадени или прехвърлени на услуга за смесване на крипто. Multichain не е направил изявление по отношение на движението на средства.

Фондация Fantom каза, че е наясно със „ситуация, развиваща се на моста Multichain..“

Ние активно оценяваме обстоятелствата и ще предоставим актуална информация веднага щом имаме повече за споделяне“, пише в съобщението.

Първоначални перспективи Фирмата за сигурност PeckShield постави под въпрос дали това е свързано с крос-верижната платформа LayerZero, добавяща поддръжка за четири токена, съответстващи на тези, които са били преместени.

И все пак това не съответства на пълния списък с преместени токени. Изпълнителният директор на LayerZero Брайън Пелегрино каза пред The Block, че проблемът не е свързан с платформата.

Вижте още  Защо Celo има за цел да се „върне у дома“ в Ethereum

„Това е многоверижен хак“, каза той в съобщение. „100% не е свързано с LayerZero.“

Пелегрино предположи, че потребителите на Multichain bridge могат да изтеглят своите активи, за да ги доведат до LayerZero. И все пак ръководителят на изследванията на Wintermute Игор Игамбердиев каза, че това вероятно е някой, който има контрол над моста, тъй като средствата не са били изгорени от страната на Fantom, когато са извършени транзакциите.

Игамбердиев също така отбеляза, че е странно портфейлът, който получи голяма част от USDC, също направи транзакция от стария Binance Smart Chain мост няколко часа по-рано.

Предишни проблеми с мостовете Многоверижният мост се поддържа от многостранно изчисление, включващо 21 възли, като комбинацията от тях е необходима за подписване на транзакции, разрешаващи движението на средства. Multichain вече е бил експлоатиран през 2021 г., когато беше наречен Anyswap.

Multichain имаше множество технически проблеми през май. Екипът също така потвърди, че е загубил контакт със своя главен изпълнителен директор Zhaojun, на фона на слухове, че той е бил задържан в Китай. Оттогава отборът не е обявил, че той се е върнал в битката.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама