НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCКрипто анализаторите се разделиха заради Биткойн

Крипто анализаторите се разделиха заради Биткойн

-

Върнахме ли се? Крипто анализаторите се разделиха по отношение на бича на Биткойн

Биткойнът може да е далеч под историческия връх от $69 044, който достигна към края на 2021 г., но това е вярно: той надмина очакванията през 2023 г., като скочи с 86% от началото на годината, когато се търгуваше за по-малко от 17 000 долара.

„Дигиталното злато“ днес се търгува за над $30 000 за монета, тъй като институционалните пари нахлуват на пазара след редица високопоставени заявления за борсово търгувани фондове, стартирането на крипто борса, подкрепена от големи играчи на Уолстрийт и според някои от тези, които търсят хеджиране на инфлацията.

Но колко дълго ще продължи? Някои експерти казаха на Decrypt, че настроенията на инвеститорите наистина са се променили от миналата година.

Други казаха, че проблемите с фиатната ликвидност означават, че върхът може вече да е налице. Ликвидността се отнася до способността на пазара да улесни конвертирането между актив във фиатна валута.

Когато ликвидността е лоша, търговците губят пари поради събития като тънки книги с поръчки и по-големи спредове – и може да има и по-голяма волатилност.

Крипто търговецът Pentoshi каза в Twitter в понеделник, че смята, че може да настъпи „по-голяма корекция“, ако биткойн достигне границата от $32 500. Той добави, че това ще се случи, тъй като „късните дълги позиции се появяват и хората започват да надхвърлят ливъриджа“ – което означава, че тези, които отварят дълъг договор сега, може да поемат голям риск.

$BTC, докато наближаваме зоната от 32k, ако най-накрая мислите да получите дълга позиция, време е да попитате към какво се насочвате, ако е така, мисля, че ако получим по-голяма корекция, тя е от тази зона от 32,5k, където се появяват късните дълги позиции и хората започват за прекомерен ливъридж. — Пентоши (@Pentosh1)

Вижте още  Регулаторите дават зелена светлина за бъдещето на биткойн

В момента търговците копнеят за биткойн – и плащат доста стотинки, за да го направят. Директорът по деривати на Amberdata Грег Магадини каза за Decrypt, че търговците плащат премия за възходяща експозиция. „Това е най-високото ниво на премия за разговори, което сме виждали през последните 18 месеца“, добави той.

Но търговецът Алекс Крюгер каза на Decrypt, че въпреки че „ликвидността има значение“, в момента тя е „надценена от участниците на пазара“. Той добави, че биткойнът вече е до голяма степен декориран от TradFi (традиционни финанси) и че най-големият цифров актив по пазарна капитализация е скочил с 20% след приложението на BlackRock ETF.

„Одобрението на SEC е много далеч от това да бъде включено в цената“, добави той.

„Следователно вярвам, че биткойнът има място да продължи да се повишава.“

BlackRock, която управлява активи на стойност 9,5 трилиона долара, кандидатства пред Комисията по ценни книжа и борси на САЩ за спот биткойн борсово търгуван фонд (ETF) преди три седмици.

Експерти казаха, че коефициентите са в полза на фирмата, която е почти непобедена, когато се издига срещу SEC, на 575-1, тъй като почти всяко едно от нейните приложения за ETF е получило одобрение.

Това доведе до рязко покачване на цената на биткойн – инвеститорите с големи пари теглиха пари от къси продукти и ги включваха в дълги. Какво е биткойн?

„Видяхме 10 последователни седмици на изходящи потоци от къси биткойн продукти, което предполага, че настроенията наистина са се променили положително през последните седмици“, каза ръководителят на изследванията на CoinShares Джеймс Бътърфил.

„Върнахме ли се? Изглежда така, но одобрението на физически биткойн ETF далеч не е свършена сделка в този момент – все пак поне се движим в правилната посока.“

Вижте още  Биткойн ще надхвърли пазарните капитализации на среброто и златото

Докато крипто търговецът Райън Скот каза на Decrypt, че купуването на ETF в новините „вероятно е в цената в по-голямата си част сега, докато не се вземе действително решение“, добавяйки, че решенията на Федералния резерв и макроикономическите условия вероятно сега са по-важни фактори за това дали биткойн ще се люлее нагоре или надолу.

В крайна сметка биткойн все още е рисков актив и е вероятно – засега – да се движи в съответствие с решенията, които Федералният резерв взема.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама