НачалоНовини за криптовалутиНовини за Етериум / ETHПостоянното покачване на цените на Ethereum

Постоянното покачване на цените на Ethereum

-

Постоянното покачване на цените на Ethereum, подхранвано от увеличаване на обема на DEX транзакциите — предстои решаващ етап

Няколко фактора основно определят движението на цените на всеки криптовалутен актив. Този шум варира от фундаментално ниво до техническо ниво. За водещ актив като Ethereum фундаменталното и техническо развитие многократно повлия на пазарните настроения.

Тъй като Ethereum (ETH) се готви да навлезе в третото тримесечие на 2023 г., играчите на пазара са любопитни да получат представа за факторите, стимулиращи непрекъснатия ръст на цената на актива. Според последните данни от CryptoQuant, покачването на ценовата стойност на Ether може да бъде проследено до DEX.

Децентрализираните борси, известни също като DEX, са peer-to-peer пазари, позволяващи на потребителите да извършват транзакции с други крипто търговци, без да се нуждаят от трета страна.

Платформата за измерване на веригата CryptoQuant твърди, че значителна част от възходящото ценово представяне на Ether може да бъде свързано с нарастването на броя на DEX транзакциите, извършени тази година.

„Започвайки от 2023 г., когато наблюдаваме обема на ETH, търгуван на DEX, особено обема на транзакциите, при които ETH се разменя, можем да видим, че има тенденция да се движи в подобна посока на цената на ETH.“ CryptoQuant твърди.

Обем на DEX транзакция и неговото въздействие върху цената на #Ethereum: Общ преглед за 2023 г. Бърза публикация от @Woo_Minkyu Тема — CryptoQuant.com (@cryptoquant_com)

Моделът беше забелязан за първи път през януари 2023 г., отбеляза CryptoQuant. Оттогава обемът на сделките, включващи ETH на децентрализирани борси, непрекъснато нараства. По-късно през март мрежата записа огромен обем сделки, след като Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ предприе репресии срещу много централизирани борси.

Вижте още  Coinbase получава зелена светлина, за търговия с крипто фючърси

Въпреки че това може да е бил друг фактор, който е повишил цената на ETH, обемът на ETH, разменян на децентрализирани борси, намалява постоянно от март.

Все още не се знае къде е пазарът. Все още не е ясно дали етерът е достигнал връх или не. Както твърди CryptoQuant,

„Сега трябва да определим дали текущата цена на ETH ще продължи да се коригира нагоре или текущият етап означава сигнал за дъно, показващ добра възможност за покупка.“

По време на този доклад повечето алткойни на пазара се търгуват в червената зона. Етерът се търгува за $1875 след спад от 4,30% през последната седмица. Биткойнът също не беше пощаден от лекия спад, тъй като загуби 0,45% през последния час и повече от 2% от печалбите си през последните 7 дни.

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама