НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCПрогноза за цената на биткойн, тъй като BTC пада

Прогноза за цената на биткойн, тъй като BTC пада

-

Прогноза за цената на биткойн, тъй като BTC пада с 1,4% за 24 часа – Приключи ли разпродажбата?

Биткойн, който в момента се търгува на $30 500, претърпя лек спад от 1,4% през последните 24 часа. Има обаче обещаващи индикации, че разпродажбата може да достигне своя край. Криптовалутата надмина незначителното ниво на съпротива от $30 400, което предполага потенциално продължаване на възходящата й тенденция. С това развитие инвеститорите са нетърпеливи да определят какво предстои за биткойн.

Цена на биткойн

Текущата цена на биткойн е 30 523,10 долара, с обем на търговия от 13,5 милиарда долара през последните 24 часа. През последните 24 часа стойността на биткойн е намаляла с близо 1%. В момента той държи челната позиция в класацията на CoinMarketCap, с пазарна капитализация на живо от $593 милиарда.

Циркулиращото предлагане на биткойн се състои от 19 428 268 BTC монети, докато максималното предлагане е ограничено до 21 000 000 BTC монети.

Прогноза за цената на биткойн

Анализирайки техническите аспекти на биткойн, можем да наблюдаваме възходяща траектория след пробива на нивото на съпротива при $30 500. На четиричасовата графика биткойн намери подкрепа по линията на възходящ тренд близо до марката от $30 400.

Формирането на поредица от свещи на Доджи над това ниво, заедно с възходяща поглъщаща свещ, предизвика бичи отскок в цената на биткойн. За да получим допълнителна представа, можем да разгледаме индекса на относителната сила (RSI) и дивергенцията на подвижната средна конвергенция (MACD).

RSI показва стабилно присъствие в зоната за купуване, което показва положителен натиск за купуване, докато MACD демонстрира намаляващи хистограми в сравнение с предишни показания. Тези индикатори предполагат потенциално отслабване на възходящия импулс.

Вижте още  8 най-добри крипто монети с ниска пазарна капитализация

Като се има предвид това, в посока нагоре биткойн има непосредствена съпротива около нивото от $30 950 или по-точно нивото от $31 000. Възходящият пробив над това ниво потенциално може да тласне BTC към нивото от $31 500.

Обратно, пробив под нивото от $30 400 може да накара BTC надолу към нивото от $30 000. Ключовата точка, върху която трябва да се съсредоточите днес, е нивото от $30 400. Докато биткойнът остане над това, можем да очакваме продължаване на възходящата тенденция при биткойн.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама