НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCБиткойн обемът на търговията пада до $5 милиарда за 24 часа

Биткойн обемът на търговията пада до $5 милиарда за 24 часа

-

Прогноза за цената на биткойн, тъй като обемът на търговията пада до $5 милиарда за 24 часа – Ето защо

На фона на динамичния и непрекъснато променящ се пейзаж на пазара на криптовалута, скорошното представяне на биткойн беше подложено на щателно наблюдение. В момента търгуваща се на 29 890, водещата дигитална валута в света претърпя лек спад от близо 0,25% в неделя. Това, което обаче привлече значително внимание, е забележителният спад в обема на търговията, който сега падна до 5 милиарда долара за 24 часа.

В тази прогноза за цените на биткойн ще проучим факторите, допринасящи за този спад в обема на търговия и неговите потенциални последици за бъдещите прогнози за цените на биткойн. Освен това, приемането от съда на Обединеното кралство на жалбата на Крейг Райт в спора за правата на Биткойн и очакването около събитието за халвинг допълнително усложняват текущото състояние на пазара на Биткойн.

Съдът на Обединеното кралство приема жалбата на Крейг Райт в спора за правата на биткойн. На 20 юли британски съд взе важно решение, като уважи жалба, която позволява на Крейг Райт да отстоява твърдението си, че файловият формат биткойн отговаря на условията за защита на авторските права. От 2016 г. Крейг Райт твърди, че е създателят на биткойн.

Той твърди в жалбата си за нарушаване на авторските права върху бялата книга на Биткойн, неговия файлов формат и правата върху базата данни, свързани с блокчейна на Биткойн. Ответниците по делото включват 13 разработчици на Bitcoin Core и различни бизнеси, като Blockstream, Coinbase и Block. Решението да се позволи аргументите на Райт да бъдат изслушани в съда предизвика безпокойство не само в крипто общността, но и в световен мащаб.

Вижте още  XRP скочи със 7% и кит премести $17 милиона в активи

Фондацията за защита на закона за биткойн (BLDF) изрази безпокойството си от ситуацията, заявявайки, че тя може да създаде опасен прецедент за разработката на софтуер с отворен код. Според BLDF, позволяването на разработчиците да бъдат съдени за модифициране на файловия формат на софтуер с отворен код въз основа на чужда претенция за авторство представлява значителна заплаха за принципите на съвместно развитие и иновации в технологичната индустрия.

Потенциалът от подобни съдебни спорове обаче създаде несигурност и негативни настроения в крипто общността, влияейки върху поведението на пазара на BTC и поддържайки стойността му под натиск. Спадът на цените на биткойн на фона на очакването за събитие за преполовяване Намаляването на цените на BTC може да се отдаде на предстоящото събитие за намаляване на блоковата награда наполовина, планирано да се случи след по-малко от 280 дни.

По време на четвъртото събитие за намаляване на половината на наградата, блоковата субсидия на биткойн мрежата ще бъде намалена от 6,25 BTC на 3,125 BTC. Събитията за намаляване на наградата наполовина се случват приблизително на всеки четири години, целящи да създадат недостиг на биткойн чрез намаляване наполовина на броя на новоиздадените биткойни за копачи. Като дефлационен актив, ограниченото общо предлагане от 21 милиона биткойни е един от факторите, допринасящи за неговата стойност.

Събитието за преполовяване създава няколко последици за миньорите и мрежата. С намалени възнаграждения за блок, някои копачи може да открият, че операциите им стават по-малко рентабилни или нерентабилни, което води до потенциално намаляване на сигурността и стабилността на мрежата, тъй като копачите могат да напуснат мрежата. За да продължат да защитават мрежата и да поддържат приходите, миньорите може да дадат приоритет на транзакциите с по-високи такси, тъй като търсенето на транзакции нараства и биткойнът получава по-широко приемане.

Вижте още  Как Bitcoin Spark революционизира крипто пространството

Съществува обаче деликатен баланс, тъй като прекалено високите такси за транзакции могат да възпрат обикновените потребители, ограничавайки приемането на биткойн като средство за обмен. Очакването и спекулациите около халвинга също оказват влияние върху пазарните настроения и цените. Тъй като инвеститорите и участниците очакват ефектите от халвинга върху цената на биткойн, това може да доведе до повишено внимание и натиск върху копачите.

Прогноза за цената на биткойн

Към неделя биткойнът в момента показва липса на волатилност, което води до нестабилни движения в рамките на търговския му диапазон. В дневната времева рамка биткойнът е във фаза на консолидация, ограничена в тесен диапазон.

Съпротивата е идентифицирана на приблизително $31 400, докато подкрепата е открита около $29 600. Решаващ фактор за наблюдение е дали биткойн може да затвори решително над нивото от $29 600, тъй като това потенциално може да предизвика възходящо движение за криптовалутата.

Въпреки това, ако има ясен пробив под $29 600, биткойнът може да намери подкрепа около $28 450 и вероятно дори по-ниско към $27 450. За възходящо движение надхвърлянето на нивото от $31 350 би поставило основата за следващата значима цел от около $32 500. Като се имат предвид тези ценови нива, важно е да се следи отблизо нивото от $29 600 като ключова точка за днешните търговски дейности.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама