НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCДългосрочните притежатели на биткойни държат 75% от предлагането

Дългосрочните притежатели на биткойни държат 75% от предлагането

-

Данните във веригата показват, че дългосрочните притежатели на биткойни са продължили да са HODL силни напоследък, тъй като предлагането им е достигнало нов рекорд за всички времена.

Дългосрочните притежатели на биткойн вече контролират 75% от предлагането в обращение

Според данни от фирмата за анализи във веригата Glassnode, дългосрочните притежатели на BTC вече носят 14,52 милиона BTC. „Дългосрочните притежатели“ (LTH) тук се отнасят за инвеститори, които държат своите монети от преди повече от 155 дни.

LTH съставляват един от двата основни сегмента на пазара на биткойни, като другата половина са „краткосрочните притежатели“ (STH), които естествено включват притежателите, които са купили преди по-малко от 155 дни.

Статистически, колкото по-дълго инвеститорът държи своите монети, толкова по-малка е вероятността да продаде в който и да е момент. По този начин LTH обикновено са по-решителните инвеститори от STH.

Индикатор, който може да се използва за проследяване на тези диамантени ръце, е „LTH предлагането“, което измерва общото количество биткойн, което тези инвеститори носят в момента в портфейлите си. Ето диаграма, която показва тенденцията в предлагането на биткойн LTH през последните няколко години:

Стойността на показателя изглежда бавно се повишава през последните дни

Както е показано на горната графика, предлагането на дългосрочни притежатели на биткойни е в общ възходящ тренд от известно време. Последният път, когато индикаторът отбеляза значителен спад, беше по време на възхода през първата половина на 2021 г.

Както споменахме по-рано, LTH обикновено имат твърда решимост, което означава, че те не продават бързо, независимо какво се случва на по-широкия пазар, независимо дали става дума за FUD или за привлекателността на тегленето на печалба.

Вижте още  Анализ на цените на PancakeSwap и MultiversX

Възходящото рали през първата половина на 2021 г. беше достатъчно примамлива възможност за излизане, че дори тези инвеститори се предадоха и продадоха голямо количество от предлагането си.

Откакто обаче тези инвеститори се върнаха към натрупване, не е имало значителни периоди на низходящи тенденции в тяхното предлагане. Графиката показва, че е имало леки, временни спадове по време на значими събития, като срива на FTX през ноември 2022 г.

Дори след ралито, което започна тази година, биткойн LTH само продължиха да стоят по-затегнати, тъй като тяхното предлагане постоянно поставя нови върхове за всички времена. Това предполага, че тези притежатели не смятат, че текущите цени са достатъчно близки, за да вземат печалби тук.

След последното възходящо движение в този показател, тези диамантени ръце сега държат ново най-високо предлагане за всички времена от 14,52 милиона BTC, което се равнява на около 75% от общото циркулиращо предлагане на криптовалутата.

Тези инвеститори, които продължават да се натрупват, е положителен знак за актива, въпреки че всички ползи от този HODLing ще се появят само в дългосрочен план.

Цена на BTC

Към момента на писане биткойнът се търгува около $29 000, спад от 3% през последната седмица.

BTC отбеляза рязък спад през последния ден

Последни новини

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн

Съоснователят на BitMEX хвърля светлина върху взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн Съоснователят на BitMEX Артър Хейс предвижда ръст на биткойните на фона...

Най-популярни

Реклама