Цената на биткойн ще скочи с 500%

-

Цената на биткойн ще скочи с 500%, ако това се случи: основател на Fundstrat

Години наред инвеститорите с нетърпение очакваха Spot Bitcoin ETF, за да получат институционална и основна експозиция към цифровия актив. Няколко заявления вече бяха отхвърлени от SEC, позовавайки се на опасения, че зараждащият се пазар е твърде рисков за инвеститорите. Заявленията обаче набраха скорост през последните месеци, като мнозина вече очакват зелена светлина от SEC.

Цената на биткойн може да скочи с 500%

Докато говори в интервю за CNBC, съоснователят на Fundstrat Том Фъндстрат сподели своята оптимистична прогноза относно биткойн. Според ръководителя на изследователския отдел на компанията спот ETF могат да увеличат търсенето на BTC по отношение на предлагането му, като го изтласкат до $150 000 или може би дори повече до края на следващата година.

„Ако спот биткойнът бъде одобрен, мисля, че търсенето ще бъде по-голямо от ежедневното предлагане на биткойн. Така че клиринговата цена, която се прави от нашия крипто дигитален стратег, е над $150 000. Може дори да е около 180 000 долара“, каза Лий.

Като се има предвид, че текущата цена на BTC е $28 485, това би представлявало увеличение от над 500%. Това също може да означава нова най-висока цена за пионерската криптовалута.

Цената на BTC пада до $26 470

Значението на одобрението на SEC за BTC Spot ETF

Спот биткойн ETF не са новост в индустрията, тъй като се предлагат в Европа, а страни като Канада вече ги имат и работят. САЩ обаче са критична крепост в световния успех на Spot Bitcoin ETF, защото са дом на най-големите инвестиционни компании като BlackRock и Valkyrie, всички в момента чакат одобрението на своите скорошни ETF приложения.

Вижте още  Крипто анализатор прогнозира скок от 2500% за XRP през 2024 г.

Северна Америка, особено Съединените щати, в момента представлява 98% от целия обем на търговия с крипто ETF. Това обаче са предимно базирани на фючърси ETF. Но ако SEC даде зелена светлина за Spot Bitcoin ETF, това отваря шлюзовете за големи институции и инвеститори да наливат пари в BTC. Това би увеличило дела на Северна Америка до над 99,5%, според старши анализатор на ETF на Bloomberg Ерик Балчунас.

Разбира се, няма гаранция, че SEC наистина ще одобри Spot Bitcoin ETF. Например регулаторът наскоро издаде писмо за забавяне относно приложението на Bitcoin Spot ETF на Ark Invest.

Том Лий вярва, че ако SEC не одобри заявленията, следващото преполовяване на биткойн – което се очаква да се случи през април 2024 г., може да бъде основният катализатор за следващия скок в цената на BTC.

Други анализатори също очакват спот одобрение на ETF да предизвика нов възход и исторически върхове за BTC. Робърт Кийосаки, известен финансов автор, вярва, че BTC може да достигне до 1 милион долара в случай на срив на пазара на акции и облигации.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама